Násilné protesty fanúšikov klubu FC Janov

Sportnet|22. aug 2005 o 00:00

JANOV - Talianska polícia zatkla jedného muža pri protestoch fanúšikov FC Janov proti preradeniu ich tímu zo Serie A až do III. ligy. Okolo sto nahnevaných tifosi sa zišlo v meste a dostalo sa do potýčok s policajtmi, na ktorých hádzali kamene. Fanúšikov

ia protestovali priamo pred budovou súdu a menšia skupina pochodovala v piatok v noci v uliciach mesta, zapaľovala odpadkové koše a zablokovala železničnú stanicu Brignole.

Polícia musela na vyhnanie rozvášneného davu, ktorý zapálil aj jeden železničný vagón, použiť slzný plyn. Policajná hovorkyňa Emanuela Sozziová povedala, že zatknutého muža obvinili z ilegálneho držania paralyzačného spreju, ktorého používanie je v Taliansku zakázané.

FC Janov bude definitívne pôsobiť až v tretej najvyššej súťaži po piatkovom rozhodnutí nezávislého sudcu Alvara Vigottiho, ktorý potvrdil rozhodnutie najvyššieho odvolacieho futbalového orgánu v Taliansku. Súd takisto potvrdil trest pre janovského prezidenta Enrica Preziosiho, ktorý sa päť rokov nebude môcť angažovať v obchodných záležitostiach týkajúcich sa športu.

Dôvodom tvrdých trestov je dokázané ovplyvňovanie výsledkov zápasov tímu, ktorý v závere uplynulej sezóny potreboval body na postup do Serie A a napokon ich aj v dueloch s Piacenzou (2:2) a Benátkami (3:2) získal. Po poslednom stretnutí s Benátkami sa dlho neradovali. Duel skončil očakávaným víťazstvom 3:2, no polícia potom zatkla generálneho riaditeľa Pina Pagliaru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Násilné protesty fanúšikov klubu FC Janov