Najlepší Messi dal 59 gólov. Kto je najlepším Slovákom?

Lionel Messi v súboji s Cristianom Ronaldom (v bielom).
Lionel Messi v súboji s Cristianom Ronaldom (v bielom). (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|26. dec 2016 o 15:11

Od roku 2010 nepretržite platí, že najviac súťažných gólov za kalendárny rok dal vždy Ronaldo alebo Messi. A ten druhý skončil vždy za ním.

Najlepší svetoví strelci za rok 2016:

1. Lionel Messi (FC Barcelona/Argentína) - 59 gólov

2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalsko) – 55 gólov

3. Luis Suárez (FC Barcelona/Uruguaj) – 51 gólov

4. Zlatan Ibrahimovič (PSG a Manchester United/Švédsko) – 49 gólov

5. Robert Lewandowski (Bayern Mníchov/Poľsko) – 47 gólov

6. Edinson Cavani (PSG/Uruguaj) 44 gólov

7. Omar Al Somah (Al Ahli/Sýria) – 41 gólov

8. Gonzalo Higuaín (Neapol a Juventus/Argentína) – 39 gólov

9. Eran Zahavi (Guangzhou/Izrael) – 39 gólov

10. Sergio Agüero (Manchester City/Argentína) - 37 gólov

BRATISLAVA. Deväťdesiatjeden gólov (v 69 zápasoch) strelil Argentínčan Lionel Messi v službách Barcelony za jediný rok. Svetový rekord z roku 2012 sa zdá byť nedosiahnuteľný a neprekonateľný. Aj fantastický osobný limit Portugalčana Cristiana Ronalda z Realu Madrid (69 gólov) o rok neskôr pri ňom pôsobí ako priemer

Mimochodom, Messiho rekord niektorí spochybňujú. Trebárs v Afrike v roku 1972 bývalý reprezentant Zambie Godfrey Chitalu údajne strelil až 107 gólov.

Od roku 2010 však nepretržite platí, že najviac súťažných gólov za kalendárny rok dal zakaždým Ronaldo alebo Messi. A ten druhý skončil vždy za ním.

Ich rivalita aj v roku 2016 vzrušovala davy. Ronaldo nastrieľal v súťažných zápasoch celkovo 55 gólov v 57 zápasoch, k tomu pridal 17 asistencií.

Messi si pripísal 59 gólov v 62 zápasoch a 32 asistencií.

Portugalčan sa z toho trinásťkrát presadil za národný tím, Argentínčan osemkrát. Oboch pribrzdili v tomto roku zranenia. Najmä Ronaldo sa v úvode sezóny strelecky trápil.

Superman Zlatan

Konkurencia tento rok za elitnou dvojicou príliš nezaostala. Tretí Uruguajčan Luis Suárez (Barcelona) strelil 51 gólov, štvrtý Zlatan Ibrahimovič (Manchester United) má na konte 49 gólov.

Švédova strelecká fazóna je o to obdivuhodnejšia, že už má tridsaťpäť rokov.

Na rozdiel od spomínanej trojice zo španielskej ligy môže Zlatan do konca roka pridať ešte ďalšie góly, keďže Premier League sa hrá aj počas sviatkov.

Hotová fantázia, ako si počína. Snom každého útočníka musí byť, aby si v Premier League počínal ako on, ktorému je tridsaťpäť a prežíva záver hviezdnej kariéry.


José Mourinho o Zlatanovi Ibrahimovičovi

United odohrá ešte dva zápasy – 26. decembra i na Silvestra. Zlatan potrebuje dať gól, aby vyrovnal svoj osobný rekord spred štyroch rokov.

„Vo svojich rokoch už nepotrebuje nikomu nič dokazovať, napriek tomu v každom zápase, v ktorom vybieha na ihrisko najťažšej súťaže na svete, dokazuje, že je Supermanom s neuveriteľnou mentalitou,“ velebil tréner José Mourinho Zlatana v rozhovore pre BBC Sport.

„Hotová fantázia, ako si počína. Snom každého útočníka musí byť, aby si v Premier League počínal ako on. Má tridsaťpäť a prežíva záver hviezdnej kariéry,“ dodával kouč tímu Manchester United.

Najlepší Slováci

Slovákom dlhodobo chýba výrazný kanonier a k takýmto číslam sa nikdy ani nepriblížili.

Spomedzi našincov na prvoligovej scéne tak strelili najviac gólov v

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Najlepší Messi dal 59 gólov. Kto je najlepším Slovákom?