Nadalov vyzývateľ sa pred Roland Garros hľadá ťažko

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|20. máj 2013 o 16:51

Forma španielskeho tenistu je po zranení kolien famózna. Na všetkých ôsmich turnajoch od návratu sa dostal do finále a šesť z nich vyhral.

BRATISLAVA. Na začiatku roka Rafael Nadal pauzoval so zranením kolena a v duchu sa modlil, aby nemusel ukončiť kariéru. Postupne sa však vrátil na kurty a momentálne je takým jasným favoritom na titul na Roland Garros, že podobným nebol ani Roger Federer v najlepších časoch vo Wimbledone.

Španiel hrá na antuke dokonale. Cez víkend vyhral Masters v Ríme, keď vo finále doslova zvalcoval Federera. Po výsledku 6:3, 6:1 oslavoval šiesty tohtoročný turnajový titul.

38 zápasov – 36 výhier

Obdivuhodné je, že na všetkých ôsmich turnajoch, na ktorých štartoval, sa dostal do finále. Celkovo má v roku 2013 bilanciu 38 zápasov – 36 víťazstiev.

„O tom, že budem hrať podobne dobre, sa mi ani nesnívalo. Je to skvelé. Musím však dodať, že Rogerovi sa vôbec nedarilo a robil množstvo chýb, čo nezvykne,“ hovoril po taliansky španielsky tenista.

Nadal sa definitívne zbavil strachu, o ktorom hovoril nahlas ešte po titule na turnaji v Madride. Zo strachu zo zranenia, ktoré má stále hlboko zakorenené v hlave. Po Ríme povedal, že kolená mu už nerobia problémy a môže hrať bez oddychu na sto percent.

Čísla pred Roland Garros sú u ľavorukého Malorčana neuveriteľné. Na antuke vyhral toľko turnajov, že ho jasne predurčujú za najlepšieho antukára histórie. Pred Djokovičom, Federerom a Murraym má z najväčších tenisových turnajov náskok v tituloch 24:6.

Djokovič či Ferrer?

Zdá sa, že ho nikto nezastaví ani na ceste za ôsmym titulom na French Open. Najviac sa dávajú šance Djokovičovi, ale ten prehral vo štvrťfinále v Ríme s Berdychom a v posledných týždňoch ho dosť trápia problémy s členkom.

Murray možno na turnaji ani nebude štartovať a Federerova forma je otázna, keďže v Ríme sa dostal prvýkrát v sezóne do finále.

Najlepšie hrá na antuke z priamych Nadalových konkurentov David Ferrer. Ten mu dokonca na posledných dvoch turnajoch zobral set, ale inak má s ním slabučkú bilanciu 4:19. Z toho ho iba raz zdolal na antuke, na ktorej to je 17:1 pre Nadala, ktorý ťahá s krajanom osemzápasovú víťaznú šnúru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadalov vyzývateľ sa pred Roland Garros hľadá ťažko