Nadal priznal, že pred rokmi uhral semifinále US Open s trhlinou na bruchu

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|14. okt 2013 o 13:07

Na brušných svaloch som mal trhlinu dlhú šesť milimetrov, keď som vypadol mala 2,6 centimetra, hovoril španielsky tenista.

Juan Martin Del Potro zdolal v sobotu Rafaela Nadala po skvelom výkone v semifinále turnaja v Šanghaji. Jeho triumf nad Španielom prišiel po štyroch rokoch. V roku 2009 odohral Argentínčan s aktuálnou svetovou jednotkou jeden z najlepších zápasov v kariére.

Na US Open ho zdolal v semifinále trikrát 6:2 a svoju skvelú formu potvrdil aj vo finále, v ktorom vyhral päťsetovú bitku nad Federerom a získal najväčší úspech v kariére.

Až v dnešných dňoch sa Nadal priznal, že na semifinálový zápas nastupoval vo veľkých bolestiach. K situácii sa vrátil teraz na čínskom turnaji.

„Do turnaja som nastúpil so zranením brucha, ktoré sa zhoršovalo každým zápasom. Na brušných svaloch som mal trhlinu dlhú šesť milimetrov, keď som vypadol mala 2,6 centimetra. Bol to zázrak, že som na US Open vtedy hral a dostal sa až do semifinále,“ hovoril Malorčan v Šanghaji.

Nadal však nechcel triumf Del Potra zľahčovať, o to viac ho pochválil za výhru. „Aj vtedy hral Juan Martin výnimočne, ale myslím si, že teraz hral ešte lepšie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal priznal, že pred rokmi uhral semifinále US Open s trhlinou na bruchu