Nadal na US Open skončil, Djokovičovi stačili dva celé zápasy na štvrťfinále

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|5. sep 2016 o 18:59

V súboji o postup do semifinále čaká teraz srbského tenistu Francúz Jo-Wilfried Tsonga.

NEW YORK, BRATISLAVA. Novak Djokovič odohral na kurtoch vo Flushing Meadows len dva celé zápasy a už je vo štvrťfinále turnaja US Open.

V nedeľňajšom osemfinálovom stretnutí si prvý hráč sveta ľahko poradil s Kyleom Edmundom 6:2, 6:1, 6:4.
Zdá sa, že ušetrené sily padli najvyššie nasadenému tenistovi po zdravotných ťažkostiach vhod, proti mladému Britovi (84. v ATP) podal veľmi dobrý výkon. 

V súboji o postup medzi štyroch najlepších čaká teraz srbského tenistu Francúz Jo-Wilfried Tsonga.

Za týždeň len dva duely

„So svojou hrou som spokojný,“ cituje Djokoviča server ATP. „Až na malé zaváhanie uprostred tretieho setu išlo všetko výborne. Je dobré, že som odohral celý zápas, lebo v predchádzajúcich dňoch som na dvorci nestrávil príliš veľa času. Dosiaľ som hral iba večerné zápasy. To mi vyhovuje. Dúfam, že aj na ďalšie stretnutie nastúpim vo večernom čase.“

Djokovič zdolal v prvom kole Poliaka Jerzyho Janowicza 6:3, 5:7, 6:2, 6:1, ale potom český ľavák Jiří Veselý pre zranenie ramena skrečoval duel a v treťom kole odstúpil Rus Michail Južnyj za stavu 4:2 v úvodnom sete pre bolesti chrbta.

Všetko je v poriadku

Djokovič obhajuje na US Open vlaňajší titul, ale pred turnajom vznikli pochybnosti o jeho zdravotnom stave. V auguste ho bolelo zápästie ľavej ruky, po Wimbledone odohral iba olympijský turnaj v Riu de Janeiro a vypadol hneď v prvom kole.

Na US Open mu fyzioterapeut v zápase s Janowiczom ošetroval pravé rameno a aj v treťom sete stretnutia s Edmundom si ho dal zavolať na kurt, aby mu ošetril pravý lakeť.

Rafael Nadal po vypadnutí z US Open.
Rafael Nadal po vypadnutí z US Open. (Autor: SITA)

„Bolo to dobré. Všetko je v poriadku,“ vravel o svojom zdravotnom stave po osemfinále, keď sa ho akreditovaní novinári pýtali, či ho bolí lakeť. „Len som potreboval menšiu masáž.

Nadal sa stále trápi

Djokoviča teraz preverí svetová jedenástka Tsonga, skúsený Francúz v osemfinále vyradil posledného Američana v súťaži Jacka Socka.

Bude to už 22. vzájomný súboj Djokovič – Tsonga, rodák z Belehradu má úspešnú bilanciu 15:6 a vyhral jedenásť z posledných dvanástich zápasov.

Z hornej časti pavúka vypadol v nedeľu 14-násobný grandslamový víťaz Rafael Nadal po prehre s Francúzom Lucasom Pouilleom. Španielsky ľavák len zvýraznil svoje trápenie – na posledných štyroch turnajoch veľkej štvorky sa dostal najďalej do tretieho kola.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal na US Open skončil, Djokovičovi stačili dva celé zápasy na štvrťfinále