Nadal je 11. tenista v histórii podľa počtu výhier

Rafael Nadal sa doťahuje na najlepších hráčov histórie.
Rafael Nadal sa doťahuje na najlepších hráčov histórie. (Autor: SITA/AP)
SITA|25. apr 2014 o 11:19

Na desiatej pozícii sa nachádza Nemec Boris Becker, nazbieral 713 výhier. Rafael Nadal ich má momentálne 683.

BARCELONA. Španielsky líder svetového rebríčka tenistov Rafael Nadal štvrtkovým osemfinálovým víťazstvom dvakrát 6:3 nad Chorvátom Ivanom Dodigom na antuke v Barcelone dosiahol ďalší významný míľnik.

Prostredníctvom 683. zápasového úspechu vo dvojhre v kariére na hlavnej profesionálnej úrovni sa dotiahol na Američana Arthura Asha, spoločne figurujú na 11. priečke podľa počtu triumfov v tzv. otvorenej ére.

Najlepší je Connors

Dvadsaťsedemročný ľavoruký Malorčan môže osamieť na tomto stupienku už v piatok, vo štvrťfinále bude čeliť krajanovi Nicolásovi Almagrovi.

Na desiatej pozícii sa nachádza Nemec Boris Becker. Hlavný kouč Srba Novaka Djokoviča nazbieral 713 úspechov.

Vedie Američan Jimmy Connors (1253), z aktívnych hráčov je na tom najlepšie celkovo tretí Švajčiar Roger Federer (951) práve pred Nadalom.

V Barcelone neprehral od roku 2003

Nadal si pripísal 41. triumf bez prerušenia v katalánskej metropole, kde neprehral od sezóny 2003. Z titulu sa radoval v rokoch 2005 - 2009 a 2011 - 2013. Na ročníkoch 2004 a 2010 neštartoval.

"Myslím si, že v porovnaní s predchádzajúcim zápasom som sa celkovo trochu zlepšil. Som spokojný s tým, ako som zahral. Počínal som si o čosi agresívnejšie ako včera, mal som presvedčivejšiu kontrolu nad údermi a účinnejšie som dokázal meniť ich smery. Bol som v stave nastrieľať zopár ´winnerov´ s tou správnou sebaistotou, čo je dôležité," pochvaľoval si Nadal po víťazstve nad Dodigom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal je 11. tenista v histórii podľa počtu výhier