Na Hrbatého rozlúčke nechýbali slzy ani bozky

Dominik Hrbatý včera odohral posledný súťažný zápas na turnaji.
Dominik Hrbatý včera odohral posledný súťažný zápas na turnaji. (Autor: SME – VLADIMÍR ŠIMÍČEK)
Ondrej Gajdoš|19. nov 2010 o 21:12

Tento kurt urobil zo mňa Dominika Hrbatého. Je to v mojom živote silné miesto. Bude mi vždy chýbať - vravel slovenský tenista po prehre s Rusom Kunicyom.

BRATISLAVA. V piatok o 19:40 h zahral Dominik Hrbatý na centrálnom kurte v Sibamac aréne po výmene s ruským tenistom Igorom Kunicynom forhendový úder za zadnú čiaru do autu a po prehre 4:6, 7:5, 6:7 ukončil bohatú kariéru. V poslednom turnaji športovej dráhy na Ritro Slovak Open sa na jemu dôverne známom kurte dostal do štvrťfinále, Kunicyn však lepšie zvládol tajbrejk tretieho setu.

Dvetisíc divákov ocenilo bývalú svetovú dvanástku dlhým aplauzom a skandovaním Domino, Domino. Hrbatý so slzami v očiach pobozkal kurt, na ktorom dosiahol s tímom Slovenska najväčšie úspechy v Davisovom pohári, zakýval do hľadiska a opustil arénu.

Chcel jedno, vyhral dve

"Tenis na okruhu ATP, to je polovica môjho života. Bude mi chýbať," vravel 32-ročný Bratislavčan. "Cítim, akoby časť mňa niekam odchádzala a už sa nikdy nevráti." Hrbatý hral na Ritro Slovak Open s voľnou kartou od organizátorov. V 1. kole zdolal Čecha Vaněka, v druhom dokonca turnajovú jednotku Gabašviliho z Ruska.

"Chcel som vyhrať aspoň jedno kolo, vyhral som dve. Z tohto pohľadu by som mohol byť spokojný," povedal víťaz turnaja Slovak Open z roku 2005. "Ale rozlúčka bolí. Tento kurt urobil zo mňa Dominika Hrbatého. Je to v mojom živote silné miesto. Bude mi vždy chýbať."

V roku 2005 potiahol Hrbatý tím Slovenska do finále Davisovho pohára, s Chorvátskom prehral tesne 2:3 - Dominik zvíťazil v obidvoch svojich dvojhrách. O kurte v Sibamac aréne sa začalo hovoriť ako o jeho tenisovej obývačke. "Tu pred slovenskými fanúšikmi sa mi vždy hralo najlepšie," potvrdil. "Aj teraz pri mojej rozlúčke boli úžasní."

Na exhibícii pôjde o zábavu

Hrbatý (329. v ATP) v druhom sete obrátil vývoj súboja s Kunicynom (112.). V treťom viedol už 5:3 a podával na víťazstvo v zápase. "Ruský tenista je typ hráča, ktorý má väčšie problémy pri svojom podaní. Výborne returnoval," vrátil sa k stretnutiu. "Žiaľ, môj servis už nie je ako býval, a tak som na výhru nedosiahol."

Jeden kamarát poslal Dominikovi po zápase esemesku, tenista ju prečítal novinárom: Bodka nikdy nie je dôležitejšia ako celá veta. "Presne vystihol moju kariéru," povedal víťaz šiestich turnajov ATP. V pondelok sa Hrbatý vráti do Sibamac arény na exhibíciu Tennis Classic. Zahrá si s rakúskym veteránom Thomasom Musterom a v zmiešanej štvorhre po boku s Dominikou Cibulkovou.

"Exhibícia nie je turnaj, tam pôjde už len o zábavu," lúčil sa Najlepší športovec Slovenska 2005. Dnes sa mu začne nová etapa života.

Dvojhra - štvrťfinále:

Martin Kližan (SR) - Michail Ledovskich (Rus.) 6:2, 6:4

Igor Kunicyn (8-Rus.) - Dominik Hrbatý (SR) 6:4, 5:7, 7:6 (2)

Alexandre Kudriavcev (Rus.) - Marek Semjan (SR) 7:5, 4:6, 6:3

Stefan Koubek (Rak.) - Richard Berankis (Litva) 6:3, 1:6, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na Hrbatého rozlúčke nechýbali slzy ani bozky