Na Cibulkovú doľahla náročná sezóna

Vrcholom tohto roka ostáva pre Dominiku Cibulkovú štvrťfinále vo Wimbledone. Po ňom bola v rebríčku na pätnástom mieste, odvtedy klesla na dvadsiatedruhé. Do konca sezóny ju čakajú ešte dva až tri turnaje.
Vrcholom tohto roka ostáva pre Dominiku Cibulkovú štvrťfinále vo Wimbledone. Po ňom bola v rebríčku na pätnástom mieste, odvtedy klesla na dvadsiatedruhé. Do konca sezóny ju čakajú ešte dva až tri turnaje. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|29. sep 2011 o 16:20

Slovenská tenistka klesla od Wimbledonu v rebríčku o sedem miest. Podľa vlastných slov nevie nájsť formu, ale stále verí, že na posledných turnajoch v roku uhrá dobré výsledky.

PEKING, BRATISLAVA. Dominika Cibulková prežíva po skvelom začiatku leta, keď sa prebojovala do štvrťfinále Wimbledonu, ťažšie obdobie.

Od US Open, kde obhajovala štvrťfinále a vypadla už v druhom kole, sa nevie priblížiť k výbornej výkonnosti z Londýna. Dobrý výsledok sa jej zatiaľ nedarí ani na ázijskom turné, kde zhodne v druhom kole vypadla na turnaji v Soule aj Tokiu.

„Od US Open som sa necítila najlepšie ani úderovo a ani hlava nepracovala tak, ako by mala. Neviem sa do toho dostať, chýba mi dobrý rytmus, aj keď našťastie zatiaľ to boli len tri turnaje čo mi nevyšli. Pozitívny bol len výkon od druhej polovice zápasu proti Magde Rybárikovej v Tokiu. Konečne som mala zo svojej hry opäť radosť, ale potom prišiel už o tri hodiny pokazený zápas proti Češke Benešovej,“ rozhovorila sa slovenská tenisová jednotka.

Nezlomný optimizmus

Napriek slabším výsledkom ostáva Cibulková optimisticky naladená, aj keď ju mrzia najmä prehry s hráčkami s nižším postavením v rebríčku.

„Stáva sa to skoro každému, je fakt ťažké udržať formu počas celej sezóny. Mrzí ma aj zranenie počas letného amerického turné, kde som mohla získať dosť bodov. Stále však verím, že do konca roka spravím ešte dobrý výsledok, aby som bola spokojná.“

Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka je známa svojím tvrdým prístupom k tréningom a dôkladnej príprave, ale po náročnom programe priznáva, že tenisová sezóna je dlhá a niekedy má toho už dosť.

„Keď mám pravdu povedať, je toho naozaj už veľa a niekedy nastávajú chvíle, že sa človek musí premáhať, je to náročné hlavne po psychickej stránke. Nemyslím si, že by to chcelo skrátenie sezóny, možno by pomohli trošku väčšie prestávky medzi turnajmi. Napríklad po Wimbledone som mala len tri, štyri dni voľna a hneď sme začínali prípravu na betónovú sezónu, ale taký je život tenistu.“

Ázijské turné nevyšlo Slovenke ani pred rokom, keď bojovala s nevyrovnanými výsledkami. „Osobne nechcem robiť rozdiely medzi turnajmi, ale je fakt, že v Ázii mi to veľmi nejde. Ešte nie je koniec, čaká ma turnaj v Pekingu, kde môžem všetko napraviť.“

Naďalej chce útočiť

Dvadsiata druhá hráčka rebríčka dodala, že s trénerom Željkom Krajanom sa zhodli, že budú pokračovať v útočnom poňatí hry, na ktorom nechcú nič meniť.

„Bolo by to kontraproduktívne, keby sme začali meniť štýl na viac obrannejší. Musím veriť svojej hre aj napriek tomu, že nemám formu.“

Cibulková ešte nechce bilancovať sezónu, v ktorej bola v rebríčku na pätnástom mieste (najvyššie bola v kariére dvanásta, pred dvoma rokmi po postupe do semifinále Roland Garros).

„Nechcem hovoriť o splnení cieľov, o tom sa môžeme porozprávať po turnaji v Moskve, ktorý sa hrá v druhej polovici októbra a bude môj posledný v roku, sezónu som ešte neukončila.“

Slovenku najbližšie čaká turnaj v Pekingu, kde by mala začať v sobotu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na Cibulkovú doľahla náročná sezóna