Na berlínskych trhoch bol aj futbalista Košíc: Videl som hrozné veci

Priamo na mieste berlínskej tragédie bol aj hráč košického klubu.
Priamo na mieste berlínskej tragédie bol aj hráč košického klubu. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. dec 2016 o 11:56

Štvorica hráčov prišla navštíviť Ondreja Dudu.

KOŠICE. Pondelkový útok v nemeckom Berlíne, keď poľský kamión s vodičom pochádzajúcim pravdepodobne z Pakistanu alebo Afganistanu na vianočných trhoch usmrtil dvanástich ľudí a ďalších približne päťdesiat zranil, sa nepriamo týkal aj slovenských futbalistov.

Ako je známe, členmi berlínskej Herthy sú obranca Peter Pekarík a ofenzívny stredopoliar Ondrej Duda. Práve za mladíkom Dudom v ostatných dňoch vycestovalo kvarteto kamarátov - futbalistov.

Tesne pred tragédiou boli na trhoch

V Berlíne sa aktuálne nachádzajú aj hráči košickej Lokomotívy František Pavúk a Boris Gáll, kapitán VSS Košice František Vancák a s nimi aj obranca Tomáš Huk, ktorý aktuálne pôsobí v Dunajskej Strede.

"Ondrej nás v pondelok všetkých pozval na obed. Zostali sme potom v centre mesta. Ondrej mal podvečer svoj program, pretože šiel rehabilitovať za fyzioterapeutom," povedal František Pavúk pre denník KOŠICE:DNES.

"Ja s priateľkou Miškou sme sa išli prejsť práve na vianočné trhy a na mieste tragédie sme boli okolo šiestej, teda dve hodiny predtým, než sa to stalo," pokračoval.

Videli sme hrozné veci, vraví Pavúk

"S priateľkou sme sa prešli po trhoch a potom si sadli do kaviarne. V pondelok večer sme mali v pláne pozrieť si prenos z liverpoolskeho futbalového derby. Vybrali sme sa teda k Ondrejovi Dudovi, keďže spíme u neho," vysvetľoval Pavúk.

"Autom sme prechádzali znova okolo trhov a stánkov, mohli byť dve minúty po šialenej jazde kamióna. Všetko bolo úplne čerstvé, videli sme hrozné veci, na mieste tragédie nebola ešte ani polícia..."

Futbalisti večer sledovali v televízii novinky z miesta tragédie.

"V stredu sme mali byť v hľadisku na zápase nemeckej I. bundesligy medzi Herthou Berlín a Darmstadtom. V tejto chvíli je otázne, či sa zápas vôbec odohrá," doplnil Pavúk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Na berlínskych trhoch bol aj futbalista Košíc: Videl som hrozné veci