Môže byť konkurenciou pre Budaja. Kings poslali Lindbäcka na farmu

(Autor: Twitter)
SITA|27. okt 2016 o 10:41

Švéd sa dohodol s Los Angeles na krátkodobej zmluve na päť stretnutí.

LOS ANGELES. Švédsky hokejový brankár Anders Lindbäck súhlasil so skúšobným kontraktom s tímom NHL Los Angeles Kings.

Podľa periodika Expressen sa rodák z Gävle dohodol s Kings na krátkodobej zmluve na päť stretnutí. Po tomto období obe strany prehodnotia spoluprácu.

Dvadsaťosemročný a takmer dvojmetrový Lindbäck sa už ocitol na oficiálnej súpiske tímu Ontario Reign v AHL, ktorý je farmou Los Angeles.

Práve Lindbäck by sa mohol stať konkurenciou pre súčasnú jednotku Kings medzi žŕdkami - Slováka Petra Budaja, keďže prví dvaja brankári mužstva Jonathan Quick a Jeff Zatkoff maródujú so slabinami.

Lindbäck má za sebou pomerne bohatú prax v rôznych kluboch NHL. V profilige doteraz odchytal stotridsať zápasov za Arizonu, Buffalo, Tampu Bay a Nashville a nedávno neuspel v predsezónnom kempe New Jersey.

Vlani mal v Arizone bilanciu päť víťazstiev - osem prehier a gólový priemer 3,11.

Aktuálnou brankárskou dvojicou Kings sú Peter Budaj a Jack Campbell, pričom slovenský gólman už v úvode sezóny vychytal tri víťazstvá.

Rovnako zlá situácia s brankármi je aj na farme v Ontariu, kde bol minulý týždeň pripravený zasiahnuť do hry aj štyridsaťšesťročný tréner brankárov Dusty Imoo, otec Jonaha Imooa, súčasnej jednotky Reign.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Môže byť konkurenciou pre Budaja. Kings poslali Lindbäcka na farmu