Mourinho pokriky na Balotelliho odsudzuje, no nepokladá ich za rasizmus

TASR|22. apr 2009 o 15:41

Tréner Jose Mourinho v službách talianskeho futbalového klubu Inter Miláno nepokladá pokriky, ktoré počas víkendového zápasu na pôde Juventusu Turín (1:1) adresovali priaznivci domácich na jeho zverenca Maria Balotelliho, za rasistické.

MILÁNO.

"Nejde o rasizmus. Je to iba primitívny spôsob, akým priaznivci dokazujú hráčovi súpera, že ho nemajú radi, keďže skóroval proti ich mužstvu," uviedol kontroverzný kouč.

Taliansky reprezentant s ghanskými koreňmi Balotelli sa stal terčom pokrikov zo strany domácich priaznivcov najmä po tom, ako v 60. minúte presným zásahom otvoril skóre. Hráč po nich stratil nervy, dostal žltú kartu a tréner Mourinho ho napokon radšej vystriedal.

"Ak mám povedať čosi na obranu Juventusu, niečo také sa nestalo prvýkrát. Takéto incidenty sa dejú pravidelne na všetkých talianskych štadiónoch, dokonca aj pri našich domácich zápasoch. Nevidím žiaden rozdiel medzi pokrikmi 5000 ľudí, keď hráme vonku, a pokrikovaním 500 fanúšikov súpera, ktorí pricestujú k nám na San Siro," dodal Mourinho, podľa ktorého potrebuje taliansky futbal zmenu.

No zatvorenie brán štadiónov pre divákov, o čom sa hovorilo ako o možnej reakcii na bujnejúci rasizmus, tento 46-ročný Portugalčan jednoznačne odmieta: "Niečo sa musí zmeniť. No som rozhodne proti myšlienke hrať pred prázdnymi tribúnami, pretože bez fanúšikov futbal nemá zmysel."

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Mourinho pokriky na Balotelliho odsudzuje, no nepokladá ich za rasizmus