Mourinho nepovažuje jedenástku proti AS Rím za vymyslenú

TASR|3. mar 2009 o 18:51

Tréner futbalistov Interu Miláno Jose Mourinho nepovažuje jedenástku v nedeľňajšom ligovom dueli proti AS Rím za nesprávne odpískanú.

RÍM. Tréner futbalistov Interu Miláno Jose Mourinho nepovažuje jedenástku v nedeľňajšom ligovom dueli proti AS Rím (3:3) za nesprávne odpískanú.

Polemika vznikla po tom, keď 18-ročný útočník Mario Balotelli svojím druhým gólom v zápase znížil z jedenástky na 2:3. Televízne zábery nepreukázali jasne, či sa Balotelli dostal do kontaktu so súperom. Tréner Rimanov Luciano Spalletti a stredopoliar Daniele De Rossi po zápase vyhlásili, že Balotelli faul nafilmoval. Tréner Juventusu Claudio Ranieri, ktorého tím stráca na vedúci Inter sedem bodov, s nimi súhlasil.

"Nemám rád intelektuálnu prostitúciu. V posledných dňoch sme zažili vynikajúcu intelektuálnu manipuláciu. Skutočne bola vykonaná vynikajúca práca pri manipulovaní verejnej mienky," vyhlásil Mourinho. "Posledné dva dni sme nehovorili o Rimanoch s výbornými hráčmi, z ktorých by som chcel viacerých mať vo svojom tíme, ktorí skončia sezónu bez titulu. Nehovorilo sa ani o AC Miláno, ktoré skončí sezónu bez titulu. Nevraveli sme ani o Juventuse, ktorý získal množstvo bodov po chybách rozhodcov. Nemôžeme tvrdiť, že to nebola jedenástka. Môžeme povedať, že nebola jednoznačná."

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Mourinho nepovažuje jedenástku proti AS Rím za vymyslenú