Mourinho nazval výkon Interu v Bergame katastrofou

SITA|19. jan 2009 o 12:27

Tréner futbalistov Interu Miláno Jose Mourinho označil výkon svojich zverencov v nedeľňajšom zápase 19. kola talianskej najvyššej súťaže na ihrisku Atalanty Bergamo za najhorší.

RÍM. Tréner futbalistov Interu Miláno Jose Mourinho označil výkon svojich zverencov v nedeľňajšom zápase 19. kola talianskej najvyššej súťaže na ihrisku Atalanty Bergamo za najhorší v tejto sezóne. Vedúci tím Serie A totálne zlyhal, už po prvom polčase prehrával rozdielom triedy 0:3 po dvoch góloch Cristiana Doniho a jedného z kopačky Sergia Floccariho. V závere druhého dejstva už iba skorigoval stav na konečných 1:3 Zlatan Ibrahimovič. K oživeniu hry Interu neviedli ani Mourinhove rošády v útoku, keď s cieľom zachrániť zápas poslal na plochu trojicu Adriano, Victor Obinna a Luís Figo. "Bol to náš najhorší výkon v tejto sezóne, dá sa to porovnať iba s tým, čo sme predviedli na Cypre v Lige majstrov (remíza 3:3 s Anorthosisom Famagusta). Čo sa odohrávalo v prvom polčase, to si nedokážem vysvetliť. Zvyčajne aj keď prehráme, vyzdvihnem aspoň hru súpera, ale dnes to bolo z našej strany také zlé, že musím povedať: prehrali sme si to sami," povedal Mourinho berúc časť zodpovednosti na svoje plecia: "Prijmem kritiku namierenú na moju osobu. Novinárom dávam voľnú ruku v používaní prívlastkov, nebudem protestovať. Bolo to katastrofa."

Inter je napriek prehre stále na prvej priečke tabuľky, ale už iba s trojbodovým náskokom pred druhým Juventusom Turín. O ďalšie tri body späť číha na príležitosť tretí AC Miláno.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Mourinho nazval výkon Interu v Bergame katastrofou