Mourinho je hrdý na svoju prácu v Chelsea

SITA|21. sep 2007 o 10:31

LONDÝN 21. septembra (SITA, AFP) - Momentálne už bývalý kormidelník anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Jose Mourinho vo štvrtok po ukončení spolupráce s "The Blues" vyhlásil, že je hrdý na svoje ...

LONDÝN 21. septembra (SITA, AFP) - Momentálne už bývalý kormidelník anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Jose Mourinho vo štvrtok po ukončení spolupráce s "The Blues" vyhlásil, že je hrdý na svoje pôsobenie na Stamford Bridge a na tieto časy bude vždy spomínať s úsmevom. Vo štvrtok v skorých ranných hodinách Chelsea na svojej internetovej stránke oznámila, že portugalský kouč, ktorý bol na lavičke úradujúceho anglického vicemajstra tri sezóny, opúšťa klub po "vzájomnej dohode".

Internetová stránka Chelsea neskôr priniesla aj vyjadrenie samotného Mourinha. "Som hrdý na prácu, ktorú som odviedol v Chelsea. Myslím si, že moje rozhodnutie v máji 2004 prísť do Anglicka, bolo jedným z najlepších v mojom doterajšom živote. Bola to prekrásna etapa v mojej trénerskej kariére. Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom Chelsea za to, čo verím ostane nehasnúcou láskou k tomuto klubu. Mužstvu, ktoré bude v mojej mysli navždy späté s určitými historickými momentmi, želám veľa úspechov v budúcnosti. Hráčom prajem veľa šťastia nielen v ich futbalovom, ale aj v osobnom živote," skonštatoval 44-ročný rodák zo Setubal, ktorý sa podľa informácií z tábora Londýnčanov už dohodol aj na finančnom vyrovnaní. Mourinho mal s Chelsea platnú zmluvu do roku 2010, pričom ročne mal brať 6,5 milióna libier. Za jeho predčasný odchod mu majiteľ Chelsea, ruský miliardár Roman Abramovič, vyplatil údajne 20 miliónov libier.

V piatkovom vydaní britského denníka The Times sa Mourinho vyjadril, že teraz bude len trpezlivo čakať na zaujímavú ponuku. "Momentálne si chcem užívať život a popritom budem čakať na telefonáty. Chcem totiž ďalej pracovať," vyhlásil bývalý hlavný kouč Benficy, UD Leiria, FC Porto a teraz už aj FC Chelsea.

Nástupcom Joseho Maria Santosa Mourinha Felixa na trénerskej lavičke londýnskeho veľkoklubu sa stal 52-ročný Izraelčan Avram Grant, u ktorého sa však nepredpokladá, že v tejto funkcii ostane dlhý čas. Hovorí sa totiž, že Abramovič by chcel do Chelsea pritiahnuť holandského svetobežníka Guusa Hiddinka.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho je hrdý na svoju prácu v Chelsea