Prístup k nemu majú len traja ľudia, teraz sa Schumacher objaví na svadbe dcéry Giny

Michael Schumacher.
Michael Schumacher. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|22. jan 2024 o 11:30

Schumacherovcov čaká v lete veľká udalosť.

BRATISLAVA. Jeho príbeh nám zvláštnym spôsobom pripomína aký je ľudský život krehký a zdravie je to najcennejšie, čo máme. Michael Schumacher len pred pár dňami oslávil v kruhu rodinu 55. narodeniny.

Najslávnejší pilot formuly 1 však už desať rokov žije uväznený vo svojom tele. Pri lyžovačke si nešťastne poradil hlavu, upadol do kómy.

Odvtedy rodina o jeho zdravotnom stave mlčí. Je takmer isté, že nie je schopný pohybu ani nedokáže komunikovať a jej odkázaný na zdravotnú starostlivosť.

„Nedokáže komunikovať, reaguje na okolie iba očným kontaktom a okrem rodiny majú k nemu prístup len traja ľudia,“ uviedla pre Diario de Mallorca exmanželka Flavia Briatoreho Elisabetta Gregoraciová.

Od momentu nehody ho rodina chránila. Schumacher prakticky žije za zatvorenými dverami.

Prístup k nemu má minimum ľudí z okruhu najbližších priateľov. Tento rok však Schumacherovci plánujú veľkú udalosť. Ich dcéra Gina sa bude v lete vydávať. Podľa magazínu Bunte sa svadba uskutoční už v lete.

Pre každého rodiča je to výnimočný moment a inak to nie je ani pre Schumacherovcov.

Rodina však musí riešiť práve otázky ochrany súkromia a účasti otca na slávnosti. Podľa talianskeho Corriere della Sera by sa mal na svadbe zúčastniť aj Schumacher.

Taliansky denník uviedol, že bude medzi hosťami, aby sledoval najkrajší deň v živote svojej dcéry.

Rodina práve z toho dôvodu bude dbať na bezpečnosť a plánuje si najať súkromnú ochranku, ktorá zaistí, aby zo svadobnej hostiny neunikli žiadne zábery.

Majster sveta sa síce neobjaví na verejnosti, no i tak ho zrejme naživo uvidí niekoľko desiatok ľudí prvýkrát od nehody pri lyžovaní.

Samotná svadba sa uskutoční v sídle Schumacherovcov na Malorke.

Manželom Giny Schumacherovej sa stane Ian Bethke, ktorý sa venuje jazdeckému športu. Dvojica sa práve pri tomto športe spoznala. Jazdeniu a jazdeckým súťažiam sa venuje aj Schumacherova dcéra.

Michael Schumacher je sedemnásobným majstrom sveta vo formule 1 a jedna z najväčších športových osobností na svete. V efjednotke odjazdil 19 sezón.

Od roku 1992 do 2006 vyhral zakaždým aspoň jednu veľkú cenu.

29. decembra 2013 pri lyžovačke vo francúzskych alpách spadol a hlavou narazil na kameň. Po páde ešte so záchranármi komunikoval, no pri prevoze do nemocnice sa jeho stav zhoršil.

Pri náraze prišlo ku krácaniu do mozgu a veľkému poškodeniu. Odvtedy žije za zatvorenými dverami a do kontaktu s ním prichádzajú len zdravotníci alebo členovia rodiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Prístup k nemu majú len traja ľudia, teraz sa Schumacher objaví na svadbe dcéry Giny