Mladík Daňo cítil najväčší záujem zo strany New Jersey

Daňo na Scouting Combine NHL absolvoval 13 kondičných testov.
Daňo na Scouting Combine NHL absolvoval 13 kondičných testov. (Autor: FACEBOOK MARKA DAŇA)
Ondrej Gajdoš|3. jún 2013 o 19:25

Pohodové pohovory, prehliadku Toronta i Siene slávy NHL, ale aj tvrdé testy fyzickej pripravenosti zažil Marko Daňo v Kanade.

BRATISLAVA. Talentovaný útočník Marko Daňo sa minulý týždeň priblížil k NHL, v Toronte absolvoval kemp 101 mladých hráčov.

Draft pre kluby NHL bude 30. júna v New Jersey.

Siedmi nemali záujem

„Bola to zaujímavá skúsenosť,“ povedal 18-ročný krídelník Slovana po návrate domov.

„Za prvé tri dni som bol na pohovoroch u dvadsiatich troch klubov. Cítil som sa ako na kolotoči. V hoteli Westin, kde mali kluby svoje miestnosti, som vyšiel z jedných dverí a zamieril do ďalších.“

V NHL hrá tridsať mužstiev, o Daňa neprejavilo záujem len sedem z nich. Niektorí hráči mali ešte viac nabitý program, o ďalších sa zaujímalo menej klubov.

Pri úvahách o budúcej jednotke draftu najčastejšie padajú mená amerického obrancu Setha Jonesa a kanadského útočníka Nathana MacKinnona.

„S komunikáciou v angličtine som nemal problémy. Otázky sa zväčša opakovali. Pýtali sa na moju rodinu, na klub, kde som hral a ako by som sa opísal ako hokejista, keby ma nevideli hrať. Z mojich predností na ľade som naznačil prehľad v hre, stabilitu, myslenie, prihrávky, hru do tela. Vravel som, že rezervy cítim najmä v korčuľovaní, zrýchlení. Všade vládla uvoľnená atmosféra.“

Štvrtok a piatok využil s ďalšími hráčmi na prehliadku Toronta, v Sieni slávy NHL si vyfotil Stanley Cup.

Špeciálne testy pre dva kluby

Daňo bol v kempe jedným z pätnástich hokejistov z európskych mužstiev, ale medzi hráčmi z kanadských tímov našiel českého obrancu Jana Košťálka. Skamarátili sa, mali spoločnú hotelovú izbu.

V sobotu prešli mladí hokejisti testami fyzickej pripravenosti. Účastník májových majstrovstiev sveta vo Fínsku skončil v štyroch disciplínach v prvej desiatke.

„V NHL nepreferujem žiadny klub. Netuším ani, kto by si ma mohol vybrať,“ vravel Daňo.

„Najväčší záujem som videl zo strany Toronta Maple Leafs, ale najmä z New Jersey Devils. U nich som robil v nedeľu špeciálne skúšky pripravenosti. Pri záťažovom teste na bežiacom páse, pri ktorom sa každé dve minúty zvyšovala rýchlosť aj stúpanie, som išiel na doraz. Odmenou bol najlepší čas a dobrý pocit pred cestou na Slovensko.“

Od predstaviteľov New Jersey sa dozvedel, že klub ráta s omladením mužstva. Čo by bola šanca aj pre hráčov z draftu.

„Mám ešte zmluvu so Slovanom, no ak by sa mi po drafte naskytla možnosť dostať sa z farmy do prvého mužstva, rád by som ju využil,“ uvažoval. „V inom prípade by som pokračoval v KHL.“

Do draftu NHL plánuje Daňo prípravu v Banskej Bystrici s kondičným trénerom Romanom Švantnerom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mladík Daňo cítil najväčší záujem zo strany New Jersey