Mladí slovenskí tenisti sú najlepší v Európe

Jana Čepelová (vpravo) a Chantal Škamlová vyhrali juniorskú štvorhru na grandslamovom turnaji Australian Open 29. januára 2010.
Jana Čepelová (vpravo) a Chantal Škamlová vyhrali juniorskú štvorhru na grandslamovom turnaji Australian Open 29. januára 2010. (Autor: TASR)
TASR|12. apr 2011 o 07:40

Slovenskí tenisti získali vlani na ME do 18, 16 a 14 rokov celkovo sedem medailí. Jana Čepelová získala na šampionáte do 18 rokov vo švajčiarskom Klosterse zlatý double.

BAZILEJ/BRATISLAVA. Slovensko získalo po prvý raz prvenstvo v hodnotení krajín v mládežníckych kategóriách, do ktorého sa započítavali výsledky na vlaňajších tenisových európskych šampionátoch do 18, 16 a 14 rokov. Slováci za rok 2010 nazbierali 350 bodov a v celkovej klasifikácii triumfovali pred Francúzskom (305) a Španielskom (271).

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku správa, ktorú zverejnili na oficiálnej stránke Tennis Europe, veľmi potešila.

"Veľkú radosť mám najmä z toho, že sme s veľkým náskokom vyhrali najdôležitejšiu kategóriu do 18 rokov. Európa hrá vo svetovom mužskom i ženskom tenise teraz prím a je skvelé, že naši mladí hráči sa dokážu takto presadiť. Je to dôkaz veľmi silnej práce s mládežou," povedal generálny sekretár STZ Igor Moška.

"Určite je to veľké zadosťučinenie pre mňa i pre rodičov, ktorí talentovaných hráčov vychovávajú. Veľká väčšina z nich sa pripravuje v Národnom tenisovom centre a úspechy v kategóriách do 18 a 16 rokov svedčia o tom, že tam je dobrá konkurencia a že tréneri odvádzajú dobrú robotu. Máme teraz silnú juniorskú generáciu - sedem až osem talentov. Teraz pôjde o to, aby dobre zvládli prechod ku dospelým," dodal Moška.

Slovenskí tenisti získali vlani na ME do 18, 16 a 14 rokov celkovo sedem medailí. Jana Čepelová získala na šampionáte do 18 rokov vo švajčiarskom Klosterse zlatý double, keď triumfovala vo dvojhre i vo štvorhre po boku Chantal Škamlovej, ktorá skončila v singli na bronzovej priečke. Úspech slovenských farieb podčiarkli bronzom vo štvorhre chlapcov Filip Horanský s Jozefom Kovalíkom.

Na ME do 16 rokov v Moskve vybojovala Anna Karolína Schmiedlová striebro vo dvojhre i vo štvorhre spoločne s Natáliou Vajdovou. Na ME do 14 rokov v Plzni sa o bronz pre slovenské farby postarali vo štvorhre Oliver Nagy s Martinom Blaškom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mladí slovenskí tenisti sú najlepší v Európe