Škriniar patrí medzi svetovú špičku. V hre FIFA 2022 má vysoké hodnotenie

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|21. sep 2021 o 13:45

Slovák je 6. najlepší stopér na svete.

BRATISLAVA. Líder slovenskej reprezentácie Milan Škriniar patrí medzi svetovú špičku nielen na skutočných futbalových ihriskách, ale aj vo virtuálnom svete.

Vydavateľstvo populárnej konzolovej hry FIFA 2022, ktorá vychádza v prvý októbrový deň, zverejnilo na svojom webe 100 najlepších futbalistov podľa celkového hodnotenia. 

A stopér Interu Miláno sa opäť zaradil medzi najlepších.

V elitnej stovke sa nachádza na výbornom 56. mieste s hodnotením 86 zo 100. Oproti minulému ročníku hry stúpol o jeden bod.

Stal sa tak šiestym najlepším stredným obrancom na svete. Vyššie čísla v hre majú len Virgil van Dijk (89), Sergio Ramos (88), Marquinhos a Rúben Dias (obaja 87). O jednu priečku vyššie s rovnakým hodnotením figuruje v zozname Raphael Varane.

Na úrovni 86 sú za Škriniarom ešte Aymeric Laporte, Kalidou Koulibaly a Giorgio Chiellini.

Najlepším hráčom v hre FIFA 2022 je tento rok Lionel Messi s hodnotením 93, no po dlhom čase nešlo o súboj s Cristianom Ronaldom.

Portugalčan skončil v hodnotení až tretí (hodnotenie 91) za poľským kanonierom Robertom Lewandowskim (92).

Medzi najlepšou desiatkou sú hráči piatich klubov. Až trojicu disponuje Paríž St. Germain, ktorý má okrem Messiho aj Kyliana Mbappého a Neymara (obaja 91). Dvoch má Bayern, po Lewandowskom uzatvára desiatku brankár Manuel Neuer (90).

V top 10 tiež figurujú štvrtý Kevin de Bruyne (Manchester City), siedmy Jan Oblak (Atlético Madrid), ôsmy Harry Kane (Tottenham Hotspur) a deviaty N'Golo Kanté (Chelsea).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Škriniar patrí medzi svetovú špičku. V hre FIFA 2022 má vysoké hodnotenie