Nitra mu niekoľkonásobne zdvihla cenu. V Trnave sa bude dávať dokopy

Milan Ristovski (v strede) v drese FC Nitra.
Milan Ristovski (v strede) v drese FC Nitra. (Autor: TASR)
Michal Šášky|28. jan 2021 o 10:30

Milan Ristovski bude hosťovať v Spartaku.

TRNAVA. Za bežných okolností by sa jeho príchod mohol nazvať aj prestupová bomba. Do slovenskej ligy sa totiž vracia jej niekdajšia hviezda.

Severomacedónsky útočník Milan Ristovski prišiel v minulej sezóne do Fortuna ligy zbierať skúsenosti so seniorským futbalom. Napokon strelil v drese FC Nitra pätnásť gólov, z toho jedenásť v najvyššej súťaži.

Atakoval korunu kráľa strelcov, o jediný gól ho preskočil slovanista Andraž Šporar, ktorý počas zimy prestúpil do Portugalska.

V ekonomicky náročných časoch získal nádejného kanoniera Spartak. Ristovski, aktuálne hráč chorvátskeho NK Rijeka, bude v Trnave hosťovať do konca sezóny a klub si na jej konci môže uplatniť opciu na prestup.

Hovorilo sa o Jendriškovi

V Trnave počas zimy nútene hľadali kanoniera. Skúsený Erik Pačinda si zbalil veci a odišiel do druholigových Košíc, v príprave nastupoval v útoku iba 18-ročný Stanislav Olejník a sekundoval mu Yusuf Bamidele, ktorý sa naposledy proti Skalici zranil.

Šepkalo sa, že by sa do Trnavy mohol vrátiť skúsený útočník Erik Jendrišek. Ten ale túžil po návrate do Ružomberka, bližšie k dohode bol s AS Trenčín a napokon zakotvil v Nitre, kam ho zlanáril bývalý hráčsky agent a blízky priateľ Peter Hammer.

Očakávalo sa, že vedenie Spartaka bude na prestupovom trhu akčnejšie.

Tréner Norbert Hrnčár, ktorý v septembri vymenil Mariána Šarmíra, avizoval nespokojnosť s viacerými hráčmi a dlhšiu dobu nebudú môcť pre zranenie pomôcť ani stopérska opora Izuchukwu Anthony a krídelník Yann Yao.

Klub však v úvode zimy zmenil len trénera - tretím koučom Spartaka v sezóne bude Michal Gašparík mladší a až doteraz jedinou podpísanou posilou bol pravý obranca Kristián Koštrna.

Meno si spravil v Nitre

Milan Ristovski je len druhou, ale dôležitou posilou Trnavy. Pokiaľ zužitkuje svoj ofenzívny potenciál, aktuálne piaty Spartak môže výrazne prehovoriť do boja o pohárovú Európu.

Za rok vo fortunaligovej Nitre narástla odhadovaná cena Ristovského na špecializovanom portáli Transfermarkt takmer trojnásobne.

V kádri trnavského Spartaka bude najhodnotnejším hráčom. V Nitre by mal rovnakú cenu ako brankárska opora a jeden z najperspektívnejších hráčov ligy Dávid Šípoš.

Veľké očakávania však zráža jeho zdravotný stav. Reprezentant Severného Macedónska do 21 rokov mal byť dôležitou súčasťou Rijeky v chorvátskej najvyššej súťaži i v Európskej lige, po štyroch kolách si ale zranil členok a maródoval takmer celú jeseň.

Majstrovský štart si naposledy pripísal v septembri. Viac ako polhodinu odohral ešte minulú jar v Nitre.

"Ristovski je už v poriadku a v Trnave sa bude chcieť dostať do starej streleckej formy. V jeho prípade ide o hosťovanie do konca aktuálnej sezóny s možnosťou uplatnenia opcie na trvalý prestup," píše sa na trnavskom webe.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nitra mu niekoľkonásobne zdvihla cenu. V Trnave sa bude dávať dokopy