Miami stojí pred poslednou prekážkou. Je ňou San Antonio

Hráči Miami Heat LeBron James (vľavo) a Dwayne Wade sa radujú po víťazstve vo finále Východnej konferencie proti Indiana Pacers.
Hráči Miami Heat LeBron James (vľavo) a Dwayne Wade sa radujú po víťazstve vo finále Východnej konferencie proti Indiana Pacers. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. jún 2013 o 12:26

Od finále v roku 2007, kde som ešte ako hráč Clevelandu podľahol Spurs 0:4 na zápasy, som dvadsaťkrát, štyridsaťkrát, päťdesiatkrát lepší, povedal LeBron.

MIAMI. Miami Heat sa tretí rok po sebe - čiže nepretržite od spojenia trojice LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh - predstavia vo finále play-off basketbalovej NBA. Vlani v ňom triumfovali nad Oklahomou, predvlani nestačili na Dallas.

V klubovej vitríne Heat sa týči ešte trofej z roku 2006, pričinili sa o ňu najmä Wade a vtedajší dominantný pivot Shaquille O'Neal.

Teraz čaká na floridský tím nevyspytateľné San Antonio, ktoré roky-rokúce patrí do najužšej špičky NBA. Všetky svoje štyri doterajšie finálové účasti navyše pretvorilo na titul, radosť v Texase vládla v rokoch 1999, 2003, 2005 a 2007.

Stále aktívnym pamätníkom štvorlístka úspechov Spurs je nezničiteľný pivot Tim Duncan, ktorý aj vo veku 37 rokov patrí medzi piliere súčasného družstva.

Pod posledné tri triumfy sa podpísala aj dvojica Tony Parker, Manu Ginóbili, ktorí to už desaťročie ťahajú s Duncanom úspešne bok po boku.

Finále sa hrá na štyri víťazstvá tradične na play-off netradičným systémom 2 - 3 - 2; prvé dve stretnutia sú na programe na palubovke Miami, nasledujúce tri v San Antoniu.

Ak sa dovtedy nerozhodne, v prípade potreby budú mať v zostávajúcich dvoch zápasoch výhodu znova vyššie nasadení Heat.

V centre pozornosti bude, ako zvyčajne, najospevovanejší basketbalista súčasnosti LeBron James, ktorý vlani získal svoj prvý titul v NBA.

"Od finále v roku 2007, kde som ešte ako hráč Clevelandu podľahol Spurs 0:4 na zápasy, som dvadsaťkrát, štyridsaťkrát, päťdesiatkrát lepší," vyhlásil najužitočnejší hráč súťaže.

Program finále play-off basketbalovej NBA 2012/2013:

Štvrtok 6. júna: Miami Heat - San Antonio Spurs

Nedeľa 9. júna: Miami - San Antonio

Utorok 11. júna: San Antonio - Miami

Štvrtok 13. júna: San Antonio - Miami

Nedeľa 16. júna: San Antonio - Miami

Utorok 18. júna: Miami - San Antonio

Štvrtok 20. júna: Miami - San Antonio

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Miami stojí pred poslednou prekážkou. Je ňou San Antonio