Meszároš nie je spokojný. Aj Tampa ho chce vymeniť

Andrej Meszároš
Andrej Meszároš (Autor: TASR/AP)
Jozef Kotris|10. nov 2009 o 13:45

Dvadsaťštyriročný slovenský obranca v NHL nie je spokojný s výkonmi. Vedenie Tampy Bay ho však bude mať problém vymeniť, drahý je aj pre iné tímy.

Agentúrny text SITA bol nahradený autorským textom o 20:11.

TAMPA, BRATISLAVA. Štyri milióny dolárov ročne za výkony, aké predvádza Andrej Meszároš, sa Tampe zdá veľa. Preto chce slovenského hokejistu vymeniť v rámci NHL do iného klubu.

Generálny manažér Brian Lawton jednoducho nie je spokojný s hrou a výkonmi rodáka z Považskej Bystrice, ktorý sa nevie dostať do hernej pohody už rok - od príchodu do klubu.

Denník Toronto Sun však upozorňuje, že taká suma, akú má Meszároš v kontrakte, sa aj iným klubom môže zdať veľa. O 24-ročného hráča preto ťažko očakávať obrovský záujem.

Meszároš má zmluvu ešte na päť rokov, so svojimi výkonmi v sezóne sám nie je spokojný. Navyše, v štatistikách má šesť mínusových bodov. „Chcem hrať lepšie ako doteraz," priznal pre St. Petersburg Times Meszároš. „Musím podávať vyrovnanejšie výkony, aby sa na mňa dalo spoľahnúť. Teraz mi niektoré zápasy vyjdú, ďalšie nie."

Obranca v sezóne strelil dva góly, pochválil ho aj tréner Rick Tocchet. „Bojuje, nebojí sa v otvorenom priestore dať bodyček. Nemôžete síce vždy vyhľadávať fyzický kontakt so súperom, ale keď je šanca, chybou by bolo vyhýbať sa mu."

Calgary Sun upozornil, že z minuloročnej výmeny medzi Ottawou a Tampou Bay profitujú Senators. Filip Kuba a Alexandre Picard sú veľké posily, no Meszároš nevie nájsť pohodu. Pod jeho herný výpadok sa podpísalo aj zranenie čeľuste a operácia chrupavky v ramene.

Brian Lawton sa ho snaží vymeniť, skauti údajne hľadajú vo viacerých kluboch vhodné náhrady.

Podľa Toronto Sun vyzerá reálne výmena do Edmonton Oilers, ktorý hľadá obrancov. Carolina Hurricanes chce tiež posilniť obranu, hľadá predovšetkým mladých hráčov.

Meszároš odohral v tomto ročníku za Lightning 15 stretnutí s bilanciou 2 góly a 1 asistencia.

V štatistikách má aj 33 striel, 10 trestných minút a šesť mínusových bodov v hodnotení obrancov. V prvých troch sezónach v Ottawe vždy prekonal 30-bodovú hranicu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároš nie je spokojný. Aj Tampa ho chce vymeniť