Meszároš: Hrať s Jaromírom Jágrom je radosť

Andrej Meszároš
Andrej Meszároš (Autor: SITA/AP)
Sportnet|20. dec 2011 o 14:35

Andrej Meszároš pokračuje vo Philadelphii vo výkonoch z minulej sezóny, keď sa stal najlepším obrancom tímu. Teší ho, že môže hrať s Jaromírom Jágrom a nevie sa už dočkať Winter Classic proti Rangers.

DENVER. Prevažne mladý tím Philadelphie podáva výborné výkony. Vedie Atlantickú divíziu a na východe bojuje o prvé miesto s obhajcami Stanleyho pohára z Bostonu.

Pevnou súčasťou obrany Flyers je aj Andrej Meszároš, ktorý nadviazal na minuloročné výkony. Vlani bol po sezóne vyhlásený za najlepšieho obrancu v klube.

„Minulá sezóna bola dobrá, moja pozícia sa v tíme odvtedy nezmenila. Som spokojný, ale najdôležitejšie je, aby sme šlapali ako tím. Úspechy jednotlivcov sú druhoradé,“ povedal pre SME odchovanec Považskej Bystrice.

Na Flyers sa zatiaľ výraznejšie neprejavila absencia lídra bodovania Clauda Girouxa a výpadok kapitána Chrisa Prongera, ktorý si v tejto sezóne nezahrá. „Hráme výborne tímovo. Vieme Chrisa s Claudom zastúpiť, lebo každá lajna hrá dobre. Bohužiaľ nám nevyšli posledné dva zápasy, ale to ešte nič nezmená, predtým sme sedem vyhrali.“

((video))

Vyhovuje mu tvrdšia hra

Dvadsaťšesťročný obranca dostáva po zranení Prongera dostatok príležitostí, keď hráva presilovky aj oslabenia. V priemere strávi na ľade vyše dvadsať minút. V 32 zápasoch strelil tri góly, zaznamenal deväť bodov a má aj sedem plusových bodov.

Svojimi výkonmi ukazuje, že výkony z pred dvoch rokov z Tampy Bay sú zabudnuté. Tréner Peter Laviolette je známy tým, že sa snaží so svojimi zverencami hrať rýchly, nátlakový hokej, ktorý je náročný na fyzickú pripravenosť.

„Hráme inak ako som bol zvyknutý ešte z Ottawy alebo Tampy Bay. Hráme viac do tela, rýchlejšie, čo mi nerobí problém. Som rád, že som vo Philadelphii. Systém mi vyhovuje a aj prístup trénera je vynikajúci.“

Najväčšou udalosťou cez leto v NHL bol príchod Jaromíra Jágra, ktorý sa vrátil do zámoria po troch rokoch strávených v KHL. Vo Flyers sa ihneď zaradil k najväčším osobnostiam a pri zranení Girouxa je spolu so Scottom Hartnellom lídrom ofenzívy.

Nevie sa dočkať Winter Classic

„S Jardom hrať je radosť. Je to vynikajúci hráč, potvrdzoval to neustále v Rusku či na majstrovstvách sveta. Boduje v každom zápase a my sme radi, že ho máme v tíme.“

Na otázku či už Jágr dal niektorý zo svojich povestných vtipov Slovák odpovedal, že ich dáva pravidelne. „Stále žartuje, usmieva sa a robí náladu v kabíne.“

Druhého januára čaká hokejistov Flyers veľká udalosť, keď sa stretnú na bejzbalovom štadióne Philadelphie Phillies v zápase pod holým nebom proti tradičnému rivalovi New York Rangers. „Na Winter Classic sa veľmi teším, bude to zážitok. Len keby tu stále neboli filmári z HBO, ktorí o tom točia dokument,“ so smiechom dodal Meszároš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároš: Hrať s Jaromírom Jágrom je radosť