"Messidonov" gól nadchol Nou Camp

SITA|19. apr 2007 o 12:32

MADRID 19. apríla (SITA, AP) - Argentínsky útočník FC Barcelona Lionel Messi opäť raz svojím futbalovým majstrovstvom pripomenul fanúšikom svojho krajana Diega Maradonu. V 29. min stredajšieho štvrťfinálového ...

MADRID 19. apríla (SITA, AP) - Argentínsky útočník FC Barcelona Lionel Messi opäť raz svojím futbalovým majstrovstvom pripomenul fanúšikom svojho krajana Diega Maradonu. V 29. min stredajšieho štvrťfinálového stretnutia Španielskeho kráľovského pohára proti Getafe (5:2) predviedol gól, ktorý akoby z oka vypadol 21 rokov starému "oscarovému" Maradonovmu momentu zo štvrťfinále majstrovstiev sveta 1986 proti Anglicku. Vymenili sa iba jeho aktéri a fórum. Podobne ako dnes už 46-ročný kapitán majstrov sveta z mexického šampionátu aj 19-ročný subtílny Messi sa na polovici ihriska zbavil dvoch protihráčov a nadýchol sa k obdivuhodnému sólu, ktoré po prekonaní statickej obrany súpera zakončil brilantnou kľučkou do pravej strany a koncovkou za chrbát bezmocného brankára Luisa Garciu. "Videl som pred sebou priestor, tak som ho využil a rozbehol som sa priamo na bránku. Podarilo sa, položil som si brankára a skóroval. Išiel som rázne za svojím cieľom zakončil sólo gólom. Videl som aj Samu (Samuela Eto´a), ale obrancovia mu boli v pätách. Našiel som medzeru a využil som ju," povedal autor druhého gólu v sieti Getafe, ktorému na Nou Campe druhý raz aplaudovali ešte tesne pred koncom prvého polčasu.

"Messi je mimoriadne talentovaný hráč a strelil brilantný gól. Áno, veľmi to pripomínalo Diega Armanda Maradonu, ale mám dojem, že Messi zrýchlil ešte výraznejšie," komentoval hviezdny moment duelu tréner "Barcy" Frank Rijkaard. Messiho portugalský spoluhráč Deco tiež vystrúhal poklonu: "Najkrajší gól, aký som vo svojom živote videl." Trochu iný názor mal kormidelník Getafe Bernd Schuster, ktorý svojich zverencov pokarhal, že Messiho nezastavili, keď naberal rýchlosť. "Mali ho zastaviť hoci aj faulom, hráč jeho kvalít sa nemôže dostať tak blízko k bránke," konštatoval Schuster. Bývalý argentínsky reprezentant Jorge Valdano postrehol rozdiel medzi Messiho a Maradonovým kúskom: "Diego menil rytmus behu, Messi ukázal ťah na bránku bez výraznej zmeny vysokej rýchlosti. Oba góly síce znesú porovnanie, ale ešte stále to z Messiho nerobí Maradonu," povedal pre El País Valdano, hoci denník neváhal použiť v titulku slovnú hračku "Messidona".

Autor pamätného gólu z MS 1986 sa v súčasnosti lieči na klinike v Buenos Aires z akútnej žltačky.


Nachádzate sa tu:
Domov