Mertiňák vyhral už dvanásť turnajov vo štvorhre

Michal Mertiňák (vpravo) s Františkom Čermákom s trofejami za prvenstvo na turnaji v Kuala Lumpure.
Michal Mertiňák (vpravo) s Františkom Čermákom s trofejami za prvenstvo na turnaji v Kuala Lumpure. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|3. okt 2010 o 21:00

Tenista MICHAL MERTIŇÁK (30) s českým spoluhráčom Čermákom triumfovali vo štvorhre na turnaji v Kuala Lumpure. Je to už dvanásty titul v debli na okruhu ATP, žiadny slovenský tenista ich nemá viac.

Vo finále ste vyhrali v tajbrejkoch (7:6 (3), 7:6 (5). Čo rozhodlo?

„Zrejme sme o trošilinku boli predsa len lepší. S Poliakmi sa dokonale poznáme, často spolu trénujeme. Ťažko sme mohli niečo nové vymyslieť. S Frantom sme mali lepšie returny a možno aj servis."

S Čermákom ste začali hrať vlani a hneď ste vybojovali päť titulov. V tomto roku je to vaše premiérové prvenstvo.Nehráte tak dobre ako v minulej sezóne?

„Tohto roku sa nám tak nedarí. Asi nás majú súperi lepšie prečítaných. Túžili sme hlavne po úspechu na veľkých turnajoch, ale nijaký neprišiel. Mám pocit, že konkurencia je stále silnejšia. Debla hrá čoraz viac dobrých singlistov."

Na začiatku minulého týždňa ste boli na 12. mieste poradia na MS ATP Tour. Trúfate si zaútočiť v závere na postup medzi najlepšiu svetovú osmičku?

„Titul z Malajzie nám príliš nepomôže, je to len menší turnaj z kategórie ATP 250. Na ôsmy pár strácame ešte 540 bodov. Potrebovali by sme zabrať na väčších podujatiach. Do záveru máme ešte šesť turnajov a sú medzi nimi aj dve tisícky a dve päťstovky. Už tento týždeň hráme na ATP 500 v Tokiu. Čerstvý úspech nás povzbudil, ale nerobíme si veľké ilúzie na účasť v Londýne."

Čo vás okrem tenisu potešilo v Kuala Lumpure?

„Veľa času nebolo, pendlovali sme medzi halou a hotelom. Blízko ubytovania sme mali veže Petronas Towers, vysoké 452 metrov, tak sme si dvojmiliónové mesto pozreli z výšky. Boli sme šťastní, že sme natrafili na nemeckú reštauráciu a mali sme aspoň európske jedlo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mertiňák vyhral už dvanásť turnajov vo štvorhre