Mertiňák na postupovej priečke na koncoročný šampionát ATP

SITA|11. máj 2009 o 13:20

Slovenský tenista Michal Mertiňák a Čech František Čermák majú solídnu šancu prebojovať sa na "výberový" koncoročný šampionát ATP Barclays World Tour Finals, ktorý sa v londýnskej ...

LONDÝN. Slovenský tenista Michal Mertiňák a Čech František Čermák majú solídnu šancu prebojovať sa na "výberový" koncoročný šampionát ATP Barclays World Tour Finals, ktorý sa v londýnskej O2 Arene uskutoční 22. - 29. novembra.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Považskej Bystrice Mertiňák síce sám momentálne figuruje "len" na 31. priečke v dlhodobom párovom renkingu, ale spoločne s Čermákom sa nachádza na poslednej "postupovej" ôsmej pozícii v tohtosezónnom bodovaní Doubles Team Rankings. Šampióni z mexického Acapulca, finalisti z čilského Viňa del Mar a semifinalisti z novozélandského Aucklandu i minulotýždňového portugalského Estorilu zatiaľ nazbierali počas tejto sezóny 1100 bodov.

"Dôležité teraz okrem stabilnej formy a vyhýbaniu sa zdravotným problémom bude aj to, či sa na niektorom z grandslamových turnajoch nečakane nepresadia outsideri ako napríklad vlani Uruguajčan Pablo Cuevas a Peruánec Luis Horna na parížskom Roland Garros," upozornil v rozhovore pre agentúru SITA ďalší slovenský deblový špecialista Filip Polášek, ktorý je s Američanom Travisom Parrottom v tohtosezónnom Race na 11. priečke s 885 bodmi.

Pravidlá hovoria o voľnej karte na šampionát pre víťazov z okruhu "veľkej štvorky", ktorí sa nezmestia do hornej osmičky. "Myslím si, že Merťo i ja máme dobrú príležitosť dostať sa do toho Londýna, hoci prvých šesť tandemov sa v bodovaní už dosť oddelilo," podotkol úradujúci domáci Tenista roka Polášek.

Dvadsaťtriročný zvolenský rodák Polášek, 28. v dlhodobom počítačovom poradí ATP, maróduje od predminulého týždňa so zápästím pravej ruky a nad jeho účasťou v Paríži (od 24. mája) visí otáznik. "Našli mi tam podráždený nerv z presilenia. Z vonkajšej časti ruky ma to medzi dlaňou a zápästím pobolieva, dostávam hojivé zábaly. Azda to bude včas v poriadku," uviedol Polášek.

Poradie v ATP World Tour Doubles Team Rankings 2009 k 11. máju:

1. Bob Bryan, Mike Bryan (USA) 4945 bodov, 2. Daniel Nestor, Nenad Zimonjič (Kan./Srb.) 3390, 3. Maheš Bhupáthí, Mark Knowles (India/Bah.) 2355, 4. Max Mirnyj, Andy Ram (Biel./Izr.) 1915, 5. Lukasz Kubot, Oliver Marach (Poľ./Rak.) 1790, 6. Lukáš Dlouhý, Leander Paes (ČR/India) 1740, 7. Martin Damm, Robert Lindstedt (ČR/Švéd.) 1175, 8. František Čermák, Michal Mertiňák (ČR/SR) 1100,... 11. Travis Parrott, Filip Polášek (USA/SR) 885.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mertiňák na postupovej priečke na koncoročný šampionát ATP