Melicherčík: Bojovali sme jeden za druhého

Marcel Melicherčík. Popradský brankár bol oporou.
Marcel Melicherčík. Popradský brankár bol oporou. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|26. sep 2011 o 00:00

Derby v Košiciach predchádzalo odvolanie trénera Popradu Jána Jaška. Na lavičke kamzíkov stál včera Róbert Spišák a mužstvo pod jeho vedením sa na ľade majstra vytiahlo.

Derby stretnutiu v Košiciach predchádzalo odvolanie trénera Popradu Jána Jaška. Na lavičke kamzíkov stál včera Róbert Spišák a mužstvo pod jeho vedením sa na ľade majstra vytiahlo. Kamzíci zvíťazili 4:1 a oceliarom tak pripravili prvú prehru v sezóne. Podtatranci sa mohli oprieť o vynikajúceho brankára Marcela Melicherčíka.

KOŠICE. Po nepresvedčivých výsledkoch hokejisti Popradu zanechali v Košiciach dobrý dojem. V popradskej bránke pôsobil istým dojmom Marcel Melicherčík, ktorý sa pár minút po stretnutí spokojne rozhovoril.

„Nemali sme tu čo stratiť, Košice boli favoritom. Do zápasu sme šli uvoľnene a dopadlo to dobre,“ poznamenal muž, ktorý bol jedným zo strojcov popradského víťazstva. Marcel však zložil kompliment aj smerom k spoluhráčom.

„Bolo to také vzájomné. Mne sa chytalo dobre aj preto, že chlapci mi od začiatku až do konca pomáhali. Hádzali sa do striel, spočiatku súpera ani veľmi do šancí nepúšťali. Často dobre blokovali domácich hráčov. Tak ako som pomohol ja, pomohli aj oni mne.“

Inkasovaný gól mrzí

Dlho nepriestrelný Melicherčík nakoniec predsa len inkasoval v 58. min. a 57. sekunde dostal puk na jeho chrbát Marcel Haščák. „Ten gól ma mrzí najmä preto, že zápas sa potom zdramatizoval, ale o to, že som nevychytal nulu, mi vôbec nejde. To je len vec štatistiky. Podstatné sú body, a tie máme my. Tie hrejú.“

Už v úvode zápasu musel predčasne pod sprchy po slovných komentároch skúsený kanonier Popradu Arne Kroták a kamzíci potom prišli o troch zranených hráčov - Hulta, Fabiána a Svitanu.

„Presne takéto situácie zomknú a utužujú kolektív. Bojovali sme jeden za druhého. Chlapci to potiahli, hoci zrejme to bude horšie v ďalších zápasoch, keď budú ešte viac vyťažení.“

Obliehanie popradskej bránky sa vystupňovalo najmä v závere. Oceliari sa pokúšali niečo spraviť so zle rozohraným stretnutím, no nie a nie dostať puk do bránky. „Zrejme to bolo náročné najmä na súperovu psychiku, že sa im tak dlho nedarilo streliť gól, premeniť šance, viackrát za mnou zazvonila žŕdka.“

Melicherčík sa pristavil aj pri zmene na trénerskom poste. „Tá zmena na nás ešte ani poriadne nestihla doľahnúť. Stalo sa to zo dňa na deň. Štýl trénera Róberta Spišáka však poznáme, zmenili sme len nejaké malé detaily. Každý by si asi prial, aby to takto išlo ďalej a nech pokojne tréner ostane,“ poznamenal Marcel, ktorý ešte netušil, kto definitíve prevezme žezlo na popradskej striedačke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Melicherčík: Bojovali sme jeden za druhého