Meireles rozhodol o výhre Liverpoolu nad Chelsea

Fernando Torres debutoval v drese Chelsea, ale londýnsky klub prehral s jeho bývalým klubom Liverpool FC.
Fernando Torres debutoval v drese Chelsea, ale londýnsky klub prehral s jeho bývalým klubom Liverpool FC. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. feb 2011 o 16:31

Futbalisti Liverpool FC vyhrali na trávniku Chelsea FC 1:0, v ktorej drese debutoval útočník Fernando Torres.

LONDÝN. V nedeľňajšom ostro sledovanom šlágri 26. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League, v ktorom Chelsea aj s novou posilou do útoku Fernandom Torresom privítala práve bývalý Španielov klub Liverpool FC, sa zrodilo víťazstvo hostí 1:0 vďaka presnému zásahu Raula Meirelesa.

Torres nakoniec v stretnutí odohral 66 minút, následne ho vystriedal Salomon Kalou. Slovenský reprezentačný obranca v službách "The Reds" Martin Škrtel odohral celý zápas. Liverpool sa v tabuľke vďaka trom bodom posunul na 6. miesto, Chelsea zostala štvrtá.

Futbalisti West Hamu United nevyužili možnosť dostať sa z pásma zostupu a podľahli rovnako vypadnutím ohrozenému Birminghamu City 0:1. "Šesťbodový zápas" rozhodol jediným gólom v 65. min srbský "dlháň" Nikola Žigič.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí 26. kola Premier League

Chelsea - Liverpool 0:1 (0:0)

Gól: 69. Meireles, 41 829 divákov

West Ham United - Birmingham City 0:1 (0:0)

Gól: 65. Žigič, 32 927 divákov

Škrtel dohrával pod injekciami

V nedeľňajšom ostro sledovanom šlágri 26. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League, v ktorom FC Chelsea aj s novou posilou do útoku Fernandom Torresom privítala práve bývalý Španielov klub FC Liverpool, sa zrodilo víťazstvo hostí 1:0 vďaka presnému zásahu Raúla Meirelesa. V drese „The Reds“ odohral opäť celých 90 minút slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel, ktorý sa po záverečnom hvizde tešil so spoluhráčmi nielen zo štvrtého triumfu v rade, ale aj z rovnakého počtu duelov bez inkasovaného gólu za sebou. Po stretnutí preto nemohol hovoriť o ničom inom ako o spokojnosti.

„Podarilo sa nám natiahnuť sériu víťazstiev, navyše sme uspeli na trávniku nášho veľkého rivala. Nebol to síce príliš pohľadný futbal, ale podstatné je, že sme neinkasovali a podarilo sa nám získať ďalšie veľmi dôležité tri body,“ povedal bezprostredne po zápase v rozhovore pre agentúru SITA 26-ročný handlovský rodák.

Dvojnásobný najlepší slovenský futbalista zostal v 22. min po jednom z obrannom zákroku ležať vo vlastnom pokutovom území a napokon ho museli ošetriť lekári. „Natiahol som si slabiny alebo úpon na ľavej nohe, ešte ani sám presne neviem, čo s tým mám. Cez prestávku som dostal tabletku od bolesti a injekciu, aby som mohol dohrať. Nechcem zatiaľ hovoriť o tom, či to bude vážnejšie alebo nie. Dôležité je, že som mohol odohrať celý duel. Zajtra odcestujem na reprezentačný zraz, kde sa mi na to pozrú lekári. Verím, že do stredy budem v poriadku,“ povedal Martin Škrtel na margo nešťastného momentu z prvého dejstva.

Nedeľňajší súboj bol špecifický najmä pre útočníka Chelsea Fernanda Torresa, ktorý -ešte len v pondelok prestúpil na Stamford Bridge práve z kádra „The Reds“. „Bolo to samozrejme trochu zvláštne, pretože ešte nedávno bol s nami v mužstve. Pred zápasom sme sa rozprávali, na ihrisku sa však už na to zabudlo a boli sme súperi. Niektorí fanúšikovia jeho odchod ťažko znášajú a dnes mu to dali pocítiť. Taký je však futbal, všetko postupne usadne,“ vyhlásil odchovanec prievidzského futbalu a na margo nového obranného systému Liverpoolu s troma stopérmi vzadu dodal: „Je to niečo nové, musíme si na to zvyknúť. Hrali sme tak už druhý zápas, predtým som nastúpil viac sprava teraz som bol v strede. Zatiaľ nám to takto funguje, najdôležitejšie je, že sme neinkasovali,“ zdupľoval Martin Škrtel. Liverpool je už šiesty, na dvojicu pred ním FC Chelsea a Tottenham Hotspur stráca šesť bodov a má o jedno stretnutie navyše.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Meireles rozhodol o výhre Liverpoolu nad Chelsea