Pľuvol na súpera. Francúzsky futbalista dostal šesťzápasový trest

Arthur Masuaku (vľavo).
Arthur Masuaku (vľavo). (Autor: TASR/AP)
SITA|29. jan 2018 o 14:46

Čin obrancu odsúdil aj jeho tréner.

LONDÝN. Arthur Masuaku, futbalista West Hamu United, dostal šesťzápasový dištanc za pľutie na súpera v sobotňajšom stretnutí Anglického pohára (FA Cup) proti treťoligovému Wiganu.

Dvadsaťštyriročný obranca neprimeraným spôsobom reagoval na zákrok Nicka Powella v úvode druhého polčasu. Za svoje správanie inkasoval červenú kartu.

"Zaslúži si každý trest, ktorý dostal od Futbalovej asociácie aj od nás," povedal tréner West Hamu David Moyes, ktorý označil Masuakov nešportový čin za opovrhnutiahodný. Oslabený West Ham napokon podľahol Wiganu 0:2 a s pohárom sa rozlúčil už v šestnásťfinále.

"Chcem sa ospravedlniť za moje sobotňajšie činy, sklamal som spoluhráčov, manažéra, trénerov, manažment i fanúšikov," napísal Masuaku v nedeľu na sociálnej sietti twitter.

"Som veľmi smutný, pretože manažér a tréneri vložili do mňa veľa dôvery. Budem tvrdo pracovať, aby som sa pokúsil získať späť ich dôveru. Bol to horúci moment zápasu, pre mňa bez charakteru, ale viem, že totálne neakceptovateľný a z mojej prvej červenej karty v kariére sa poučím," oľutoval svoje konanie francúzsky zadák. Informácie zverejnil web BBC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Pľuvol na súpera. Francúzsky futbalista dostal šesťzápasový trest