Marinčina poslal Edmonton na farmu, o Daňovi sa ešte nerozhodlo

Martin Marinčin (vľavo) v súboji s Freddiem Hamiltonom z Colorada.
Martin Marinčin (vľavo) v súboji s Freddiem Hamiltonom z Colorada. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. apr 2015 o 11:01

Tréner hokejovej reprezentácie nateraz nemôže rátať s obrancom Edmontonu Martinom Marinčinom, Columbus o Markovi Daňovi zatiaľ mlčí.

EDMONTON. Edmonton poslal podľa očakávania na farmu do Oklahoma City slovenského hokejového obrancu Martina Marinčina. Oklahoma už má istotu účasti v play off.

Marinčin tak zatiaľ nebude k dispozícii trénerovi slovenskej reprezentácie Vladimírovi Vůjtkovi v príprave na svetový šampionát.

Dvadsaťtriročný Košičan nastúpil za Edmonton v 41 stretnutiach tejto sezóny, v ktorých strelil jeden gól a pridal štyri asistencie. V Oklahome už v tomto ročníku hral, dres Barons si obliekol v 27 dueloch.

Podobný osud hrozí aj útočníkovi Columbusu Markovi Daňovi, vedenie klubu však zatiaľ o svojich plánoch so slovenským hokejistom mlčí.

Daňo by mohol pomôcť farme zo Springfieldu bojovať o play off v AHL. Falcons majú pred sebou posledné dva duely základnej časti a stále sú v hre o vyraďovaciu časť.

Keďže manažment Columbusu poslal Daňa v závere prestupového obdobia formálne na pár hodín do AHL, môže si obliecť dres Falcons aj v závere ročníka. Ak by Daňo neputoval na farmu, pravdepodobne by sa pripojil k slovenskej reprezentácii v príprave na májové majstrovstvá sveta.

Dvadsaťročný Daňo odohral vo svojej premiérovej sezóne za Columbus 34 stretnutí, v ktorých strelil osem gólov a pridal dvanásť asistencií. Počas pôsobenia v AHL v Springfielde dosiahol v 37 dueloch osemnásť bodov (10+8).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marinčina poslal Edmonton na farmu, o Daňovi sa ešte nerozhodlo