Marián Hossa vybuduje v Trenčíne športový areál

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: ap)
SITA|23. okt 2008 o 12:13

Slovenský útočník, ktorý momentále oblieka dres Detroitu Red Wings, môže začať stavať na sídlisku Noviny.

TRENČÍN. Slovenský hokejista Marián Hossa môže začať stavať svoj športový areál na trenčianskom sídlisku Noviny.

Mestskí poslanci vo štvrtok schválili predaj areálu s tenisovými kurtmi na Novinách spoločnosti Hoss Corp za 5,5 milióna korún (182 567 €).

Hossa bude druhým trenčianskym hokejistom, ktorý sa rozhodol investovať do športovísk v meste, kde hokejovo vyrastal. Marián Gáborík postavil zimný štadión, pozemok dostal od mesta za korunu (0,03 €). Štadión slúži pre mladé hokejové talenty.

Výsledná cena je kompromisom

Práve na sume sa pri predaji areálu Hossovi nevedeli príslušné mestské komisie dohodnúť, pretože niektoré predané parcely boli určené na šport, iné na komerciu. Výsledná suma bola podľa predsedu finančnej a majetkovej komisie Ľubomíra Sámela kompromisom, ktorý investor akceptoval. Celkovo ide o 13-tisíc metrov štvorcových.

Štúdia Hoss Corp uvažuje s opravou tenisových dvorcov, vybudovaním športového klubu, polyfunkčného objektu s bývaním.

Popri kurtoch majú vzniknúť ďalšie športoviská

Okrem areálu s tenisovými dvorcami získa spoločnosť Hoss Corp aj ďalšie pozemky v okolí, ktoré na výstavbu areálu potrebuje. Spoločnosť tiež plánuje športový areál pri rieke Váh rozšíriť aj na druhú stranu hrádze do záplavového územia, kde by mali vzniknúť golfové greeny.

O kúpu kurtov bol záujem už niekoľko rokov. Primátor Branislav Celler uviedol, že všetkých odmietnutých záujemcov z minulosti oslovili.

Podľa jeho slov záujem prejavili dvaja a práve projekt Hoss Corp bol lepší, pretože kládol väčší dôraz na zachovanie športovej stránky areálu. Kurty má v súčasnosti v prenájme Tenisové centrum mládeže, ktoré by sa malo o kurty starať aj naďalej.

Nachádzate sa tu:
Domov