Marián Hossa môže doplatiť na platový strop

TASR|11. dec 2008 o 10:35

Vedenie hokejovej NHL tento týždeň potvrdilo, že platový strop pre budúcu sezónu neporastie.

DETROIT. Naopak, pre sezónu 2010-11 sa predbežne počíta s jeho čiastočným znížením. Podľa prvých odhadov by sa mal strop v budúcej sezóne pohybovať v rozpätí 56 - 58 miliónov dolárov. Aktuálny platový strop je v NHL 56,7 milióna dolárov.

Takéto šetrenie prinesie podľa zámorských médií viacerým tímom problémy. Jedným z nich je Detroit Red Wings, v ktorom pôsobí slovenský útočník Marián Hossa. Práve Hossa by pritom mohol na znižovanie platového stropu v NHL doplatiť. V tíme Detroitu je totiž viac hráčov, ktorým sa po sezóne skončí zmluva. Najväčšou hviezdou spomedzi nich je Henrik Zetterberg a jeho udržanie je pre klub prioritou.

Ďalšími dvoma hviezdnymi hráčmi s končiacim sa kontraktom sú Franzen a práve Hossa, pričom je veľmi pravdepodobné, že klub si môže dovoliť udržať iba jedného z nich. Rokovania o nových zmluvách navyše čakajú aj ďalšie opory Mikaela Samuelssona a Jiřího Hudlera.

"Už keď k nám Hossa prichádzal sme vedeli, že sa pohybujeme na hranici platového stropu. Možnosť udržať kompletný tím bez zmien aj do ďalších sezón je len minimálna. Nemyslím si, že sa v tomto smere niečo zmenilo," povedal generálny manažér Wings Ken Holland. "Kľúčovým hráčom chceme ponúknuť dlhodobé zmluvy, no musí to byť pre nás výhodné," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa môže doplatiť na platový strop