Marián Hossa by rád zostal v Detroite

(Autor: Reuters)
SITA|12. jan 2009 o 13:15

Hokejista Marián Hossa by rád aj naďalej zotrval v Detroite, pre vedenie Red Wings je však v súčasnosti prioritou podpis zmluvy s ďalším skvelým útočníkom Henrikom Zetterbergom.

DETROIT. Švéd bude od 1. júla voľným hráčom a má pred sebou dilemu. Ostať v Detroite za maximálne 8 miliónov dolárov na sezónu, alebo ísť tam, kde mu ponúknu ešte viac. Red Wings sa zatiaľ podľa ESPN nechcú púšťať do rokovaní s Hossom a Johanom Franzénom, kým nebude známy ďalší vývoj v Zetterbergovom prípade.

Samotný Hossa je v Detroite veľmi šťastný. V Red Wings podpísal pred rokom zmluvu len na jednu sezónu, Detroit uprednostnil aj pred lukratívnejšími ponukami, keďže chce získať Stanleyho pohár. Tridsaťročný krídelník dostal 7,45 milióna dolárov za sezónu. Teraz by sa chcel pokúsiť o nový kontrakt. "Skutočne sa má v Detroite skvele. Už teraz je jasné, že urobil výborné rozhodnutie. O pár mesiacov ho čaká ďalšie. Čo bude ďalej, nevieme, keďže nepoznáme platový strop. Akoby sme sa pozerali do krištáľovej gule,“ povedal pre The Sporting News Hossov agent Ritch Winter, ktorý už absolvoval s vedením Red Wings informatívne pohovory o prípadnom predĺžení kontraktu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa by rád zostal v Detroite