Košičania sú kráľmi malého futbalu. Najlepší hráč sa v bare nedoplatí

Majstri SR v malom futbale AsGuard-Bodva Sport club Košice.
Majstri SR v malom futbale AsGuard-Bodva Sport club Košice. (Autor: Sportnet / Patrik Fotta)
Patrik Fotta|18. júl 2021 o 22:59

Prešovčania zažili vicemajstrovské déjà vu.

KOŠICE. „Nebudeme tajiť, že sme išli na turnaj s najvyšším ambíciami. Sme radi, že sa nám podarilo zvíťaziť a udržať titul doma v Košiciach,“ povedal Maroš Sasák z tímu AsGuard-Bodva Sport club Košice.

Košičania zdolali vo finále Niké Majstrovstiev Slovenska v malom futbale Vokup clim Prešov 1:0. Za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený práve Sasák.

„Absolútne som to nečakal. Je to tímový šport a bez spoluhráčov by som to ocenenie nezískal. Ak by som rozhodoval ja, udelil by som cenu Vojtovi Turekovi, ktorý dal jediný gól vo finále,“ uviedol Sasák.

Gabriel Rick z tímu AsGuard-Bodva Sport club Košice.
Najlepší hráč turnaja Maroš Sasák.
Vicemajstri SR v malom futbale Vokup clim Prešov.
Majstri Slovenska v malom futbale AsGuard-Bodva Sport club Košice.
Majstri Slovenska v malom futbale AsGuard-Bodva Sport club Košice.

Toho neminie príspevok do klubovej kasy. Už po prebratí ceny s úsmevom kričal spoluhráčom, že si doma zabudol peňaženku.

„Veru tak, dnes sa nedoplatím. Vyjde ma to veľmi draho. Okrem príspevku do kasy budem musieť spoluhráčov večer v bare pozvať. Tak to chodí,“ smial sa Sasák, ktorý zároveň priblížil priebeh osláv.

„Oslavy budú dlhé a potiahneme ich do skorého rána. Predpokladám, že by mohli trvať aj dva dni.“

Verí, že titul ME ostane na Slovensku

Turnaj v domácich podmienkach si Košičania pochvaľovali. Hralo sa na umelej tráve a užívať si mohli aj podporu z tribún.

„Klobúk dole pred organizátormi. Turnaj pripravili na špičkovej úrovni. Kvalita jednotlivých tímov z roka na rok stúpa. Všetci sa chcú ukázať a vytiahnuť proti papierovo silnejším mužstvám,“ skonštatoval Sasák.

Najlepší hráč turnaja Maroš Sasák.
Najlepší hráč turnaja Maroš Sasák. (Autor: Sportnet / Patrik Fotta)

Košice budú zároveň dejiskom majstrovstiev Európy v malom futbale. Šampionát sa uskutoční od 30. októbra do 6. novembra v Steel Aréne.

„Je skvelé, že sa bude podujatie konať v Košiciach. Myslím si, že sa opäť ukážu z hľadiska organizácie v najlepšom svetle. Pevne verím, že titul ostane doma,“ zaželal si Sasák.

Dyačovský: Nie je nám súdené vyhrať

Oporou Prešova na ceste do finále bol reprezentant Slovenska v malom futbale Tomáš Dyačovský. Po najtesnejšej prehre v boji o titul neskrýval sklamanie.

„Bohužiaľ opäť sme to vo finále nezvládli. Znova sme skončili na druhom mieste. Asi nám nie je súdené vyhrať,“ povzdychol si Dyačovský.

Prešovčania prehrali s Košicami aj vo finále Superligy vlani v júli.

Tímy sa museli cez víkend vyrovnať s vysokými horúčavami. Celkovému pozitívnemu dojmu z turnaja to však neuškodilo.

„Konečne sa hralo na kvalitnej umelej tráve. Organizačne všetko klapalo. Trochu ma prekvapilo, že úradujúci majstri z Bratislavy ani len nepostúpili zo skupiny. Zároveň neprišli niektoré top tímy z predošlých rokov,“ povedal Dyačovský.

Finále Majstrovstiev Slovenska v malom futbale.
Finále Majstrovstiev Slovenska v malom futbale. (Autor: Sportnet / Patrik Fotta)

Európsky šampionát, ktorý budú hostiť Košice na jeseň, môže podľa neho prilákať na tribúny veľa divákov.

„Dlhú dobu bolo všetko pozatvárané. Ľudia sú hladní po športe. Je to veľké plus, že sa takéto podujatie bude konať na východe. Ja osobne budem chlapcom držať palce a dúfam, že sa umiestnia čo najlepšie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Košičania sú kráľmi malého futbalu. Najlepší hráč sa v bare nedoplatí