Majstri začnú doma

Sportnet|10. júl 2007 o 00:00

Basketbalová mužská extraliga bude mať o dva tímy viac.

BRATISLAVA. Obaja úradujúci basketbaloví majstri Slovenska, muži Slávie TU Košice a ženy družstva KOSIT 2013 Košice (predtým K CERO V.O.D.S.), začnú najbližší ročník extraligy doma. Rozhodol o tom včerajší žreb v Bratislave.

Novinkou je rozšírenie extraligy mužov z 10 na 12 tímov. Základná časť bude mať až 44 kôl, potom nasleduje play off prvých ôsmich tímov a posledné štyri sa ešte raz stretnú systémom doma - vonku. Nováčikmi sú MBK Pezinok a HBK Prievidza. Tím MBK Komárno si udržal extraligu v barážových súbojoch.

V extralige žien zostalo 10 tímov. Nováčikom je SBD Juh Rožňava, ktorý postúpil z barážových stretnutí s Levicami. Po dvojkolovej základnej časti bude nadstavba v prvej šesťčlennej a druhej štvorčlennej skupine. Do play off sa zapojí 8 klubov, družstvo z 10. priečky zostupuje do I. ligy.


Vyžrebovanie

Extraliga mužov, 1. kolo (29. septembra): HBK Prievidza - Slovinterga Levice, MBK Handlová - MBK Rieker Komárno, BK Dolný Kubín - Inter Bratislava, MBK Pezinok - Casta SPU Nitra, 04 AC LB Spišská Nová Ves - E.S.O. Lučenec, Slávia TU Košice - Chemosvit Svit.

Extraliga žien, 1. kolo (13. októbra): KOSIT 2013 Košice - UMB Banská Bystrica, Spartak Myjava - ŽBK Poprad, Viktoria PČSP Košice - SBD JUH Rožňava, Cassovia Košice - Slovan Bratislava, MBK Ružomberok - Inpek UKF Nitra.(tasr)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Majstri začnú doma