Majiteľov a hráčov NBA bude zbližovať mediátor

Tony Parker bude počas výluky hrávať za francúzsky tím ASVEL Lyon-Villeurbanne.
Tony Parker bude počas výluky hrávať za francúzsky tím ASVEL Lyon-Villeurbanne. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. okt 2011 o 10:06

Výluka v NBA trvá od 1. júla, kedy prestala platiť stará kolektívna zmluva.

WASHINGTON. Do rokovaní o novej kolektívnej zmluve v basketbalovej NBA vstupuje inštitút mediátora.

Riaditeľ úradu Federálnych mediačných a zmierovacích služieb (FMCS) George Cohen v stredu oznámil, že vezme pod svoje krídla doteraz bezvýsledné pokusy o dohodu medzi majiteľmi klubov a hráčmi severoamerickej súťaže.

Rozdielne názory na kľúčové otázky platového stropu a deľby zisku už viedli k zrušeniu úvodných dvoch týždňov základnej časti novej sezóny nehovoriac o tom, že tréningové kempy sa vôbec nezačali a to isté platí aj o prípravných zápasoch. Výluka v NBA trvá od 1. júla, kedy prestala platiť stará kolektívna zmluva.

Mediačné zbližovanie dvoch strán barikády sa začne budúci utorok v New Yorku.

"Absolvoval som separátne a neformálne diskusie mimo záznamu s predstaviteľmi NBA a hráčskej asociácie týkajúce sa kolektívnej zmluvy. Uvedomujem si, že výsledky rokovaní majú vážny dopad, a to nie len na obe strany, ale aj na obchodnú sféru, zamestnancov pracujúcich okolo basketbalu a celkovo na ekonomiku každého mesta, ktoré je súčasťou NBA," povedal Cohen.

George Cohen vo februári a marci tohto roka dohliadal aj na rokovania o kolektívnej zmluve v NFL v americkom futbale. K dohode však vtedy pomohol až iný mediátor, ktorého menoval súd.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Majiteľov a hráčov NBA bude zbližovať mediátor