Lyžiarka Záhrobská získala prvý triumf bez otca

Šárka Záhrobská počas víťaznej jazdy v americkom Aspene.
Šárka Záhrobská počas víťaznej jazdy v americkom Aspene. (Autor: SITA/AP)
Vojtech Jurkovič|30. nov 2009 o 21:56

Presne po roku obhájila Šárka Záhrobská víťazstvo vo Svetovom pohári. V americkom Aspene zašla najrýchlejšie slalom. Prvýkrát v živote vyhrala veľké preteky bez otca, ktorý ešte pred rokom stál pri nej ako tréner.

ASPEN, BRATISLAVA. „Trať bola ľadová, ale mne to vyhovuje. Okrem posledných dvoch pretekov som mávala v Aspene dosť smoly," smiala sa v rozhovore pre Eurosport 24-ročná Záhrobská, ktorá v piatkovom obráku spadla. V sobotu vyhrala prvé kolo slalomu s výrazným náskokom 1,07 sekundy pred Zettelovou.

V druhom kole išla Záhrobská na istotu, v cieli jej ostal náskok 58 stotín pred Rakúšankou Schildovou a jej krajankou Kathrin Zettelovou.

„V priebehu týždňa som mala kvalitný tréning na zľadovatenej trati. Výsledkovo sa mi tu podarilo presadiť až pred rokom. Na otázku zahraničných novinárov, čo si myslí o tom, že sa dočkala veľkého triumfu prvýkrát bez svojho dlhoročného trénera a otca v jednej osobe, reagovala vyhýbavo. Že si ten rok, čo ubehol, nestihla majsterka sveta z Aare 2007 poriadne ani uvedomiť. Záhrobská je momentálne na tretej pozícii v celkovom hodnotení Svetového pohára.

Záhrobská skončila najlepšie v hodnotení Svetového pohára na 3. mieste, teraz by po vydarenom úvode mohla zaútočiť vyššie. „Ťažko plánovať. Pre nami je ešte päť slalomov, aj keby som chcela pomýšľať na malý glóbus, musela by som sa stabilizovať na stupni víťazov. Zároveň sa však chcem aj koncentrovať na vancouverskú olympiádu," dodala rodáčka z Prahy.

V lyžiarskom cirkuse ostáva Záhrobská ojedinelým zjavom dlhonohej pretekárky. Väčšina jej súperiek sa medzičasom dosť zaoblila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lyžiarka Záhrobská získala prvý triumf bez otca