Liverpool zdolal Manchester United 3:1, Kuyt s hetrikom

Dirk Kuyt.
Dirk Kuyt. (Autor: TASR)
Pavol Spál, SITA|6. mar 2011 o 16:31

V súboji najúspešnejších tímov anglickej histórie triumfoval Liverpool hlavne vďaka dvom esám. Kuyt strelil hetrik, hráč zápasu Suárez všetky góly vypracoval.

V súboji najúspešnejších tímov anglickej histórie triumfoval Liverpool hlavne vďaka dvom esám. Kuyt strelil hetrik, hráč zápasu Suárez všetky góly vypracoval.

BRATISLAVA. V závere sa maznali s loptou, vzájomne si ju vymenili exhibične pätičkami. Sršala z nich pohoda a sebavedomie. Rachot v hľadisku ich ešte viac burcoval.

Súper bezradne civel a zúril. Práve Luis Suárez a Dirk Kuyt sa najväčšou mierou pričinili o pokorenie najväčšieho rivala. Kuyt dal tri góly, Suárez ich všetky vypracoval.

Liverpool FC zdolal doma v súboji najúspešnejších tímov anglickej histórie Manchester United 3:1.
„Dirk a Luis boli výnimoční, hrali fantasticky a právom sa dostanu na titulky novín,” cituje domovská stránka Liverpoolu trénera Kennyho Dalglisha, ktorý už pred zápasom tvrdil, že si na United veria ako nikdy predtým.

Najlepší bol Suárez

„Každý, kto miluje Liverpool dnes prežil veľký deň. Hrali sme úžasne disciplinovane s veľkým srdcom a húževnatosťou. Som na svojich hráčov hrdý,“ dodal Dalglish , ktorý oslávil v piatok šesťdesiatku.

Suáreza kúpil Liverpool v zimnom prestupovom období z Ajaxu Amsterdam za 26,5 milióna eur. Tento kšeft sa začína vyplácať.

Uruguajčan bol najlepším hráčom zápasu. Suverénne. Hráči United bol z neho zúfalí. Prvý gól, ktorý vypracoval pre Kuyta, mal prvky geniality.

Prvého protihráča okábatil telom, druhému dal jasličky, ďalších dvoch preľstil rýchlymi kľučkami. Kuyt na čiare už iba dokopával do prázdnej bránky.

Suárez patrí k najlepším kanonierom európskych líg za posledné roky.

Škrtel dostal žltú

V minulej sezóne bol s 33 gólmi najlepším strelcom holandskej ligy. Na svetovom šampionáte v Afrike prispel tromi gólmi k postupu Uruguaja do semifinále.

S amsterdamským klubom sa Suárez lúčil neslávne. Pre pohryznutie protihráča do ramena si odpykával sedemzápasový trest. Holandské médiá ho nazvali kanibalom.

Celý zápas proti United odohral slovenský stopér Martin Škrtel (Liverpool). Hral spoľahlivo, obavaný útok Rooney – Berbatov sa nepresadil. V emotívnom zápase dostal Škrtel žlú kartu - za strkanicu s Rafaelom.

V drese Liverpoolu mal premiéru Andy Carroll. Dvadsaťročný útočník prestúpil v januári z Newcastlu za 35 miliónov libier, čím sa stal najdrahším britským hráčom v dejinách
United v poslednom období prišiel o suverenitu. A prehral už druhý zápas v rade. Druhý Arsenal Londýn stráca na lídra už iba tri body, má zápas k dobru a navyše výhodu odvety na domácom štadióne.

Zverenci trénera Kennyho Dalglisha pripravili pre vedúce mužstvo súťaže tretiu prehru v sezóne a zároveň druhú v rade. Liverpool sa v tabuľke posunul na šieste miesto o dva body pred Bolton.

"Červení diabli" sú stále na prvej priečke s trojbodovým náskokom pred Arsenalom, no ten má ešte zápas k dobru.

Tottenham len remizoval na ihrisku predposledného Wolverhamptonu 3:3. Po dva góly strelili domáci útočník Kevin Doyle a na strane hostí Jermaine Defoe. Rus Roman Pavľučenko síce naklonil na začiatku druhého dejstva misky váh na stranu londýnskeho tímu, no bod za remízu zachraňoval tri minúty pred koncom domáci Steven Fletcher.

Výsledok úvodného nedeľňajšieho stretnutia 29. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2010/2011:

Liverpool - Manchester United 3:1 (2:0)

Góly: 34., 39. a 65. Kuyt - 90.+ J. Hernández

Martin Škrtel (Liverpool) odohral celý duel a v 45. min dostal žltú kartu

Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 3:3 (2:2)

Góly: 20. a 40. Doyle (druhý z pok. kopu), 87. S. Fletcher - 30. a 35. Defoe, 48. Pavľučenko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool zdolal Manchester United 3:1, Kuyt s hetrikom