Liverpool vyhral a vedie tabuľku, United i City vyhrali

Z prvého i tretieho gólu sa tešil Luis Suárez.
Z prvého i tretieho gólu sa tešil Luis Suárez. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|21. dec 2013 o 14:16

Domáci zápas hrá Liverpool i Manchester United, vonku zase City. V Premier League sa dnes hrá sedem zápasov.

((fotogaleria))

LONDÝN. Anglická futbalová Premier League má po úvodnom zápase sobotňajšieho programu 17. kola nového lídra.

Na prvú priečku sa dostali hráči FC Liverpool, ktorí v domácom stretnutí zvíťazili nad futbalistami Cardiffu City 3:1. Za domácich odohral celý duel slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel, ktorý v 41. min dostal žltú kartu.

Liverpool rozhodol o výsledku v prvom polčase, v ktorom strelili súperovi tri góly. Dvakrát skóroval uruguajský kanonier Luis Suárez, jeden presný zásah pridal jamajský krídelník Raheem Sterling.

Dva góly za novú zmluvu

Za hostí skorigoval v 58. min Jordon Mutch. Dvadsaťšesťročný Uruguajčan Suárez sa najlepším spôsobom odvďačil vedeniu klubu, s ktorým v piatok predĺžil zmluvu.

"Sústredil som sa na zápas. V prvom polčase sme hrali veľmi dobre," cituje Suáreza britský spravodajský portál BBC.com.

Suárez má na konte v aktuálnej sezóne 19 ligových gólov a je na čele poradia kanonierov, 10-krát skóroval v posledných štyroch dueloch, v ktorých Liverpool získal plný počet bodov (12) a má z nich impozantné skóre 17:3.

Liverpool z ostatných 15 domácich ligových stretnutí prehral iba raz, 21. septembra nestačil na FC Southampton (0:1).

O titule priskoro

"Je priskoro hovoriť, že môžeme získať titul. Musíme na sebe naďalej pracovať. Doma sme však mimoriadne silní," uviedol L. Suárez.

FC Liverpool, ktorý má po výhre nad Cardiffom na svojom konte 36 bodov, bude figurovať na prvej priečke Premier League minimálne do pondelka 23. decembra.

V tento deň je od 21.00 h SEČ na programe šláger 17. kola medzi londýnskymi klubmi Arsenalom a FC Chelsea, ktorým patrí v tabuľkovom poradí druhé, resp. tretie miesto.

Arsenal získali v doterajšom priebehu súťaže 35 bodov, hráči Chelsea majú o dva body menej.

City sú druhí

Darilo sa aj obom tímom z Manchestru. City síce prišiel na pôde Fulhamu o dvojgólový náskok, no v poslednej štvrťhodine strhol víťazstvo na svoju stranu vďaka presným zásahom Jesusa Navasa a Jamesa Milnera.

City sa vďaka lepšiemu skóre posunuli v tabuľke na druhé miesto za Liverpool. Manchester United si poradil s West Hamom United 3:1, keď o svojom triumfe rozhodol už do prestávky.


Liverpool – Cardiff 3:1 (3:0)

Góly: 25. a 45. L. Suárez, 42. Sterling - 58. Mutch

Martin Škrtel (FC Liverpool) odohral celý duel a v 41. minúte dostal žltú kartu.

Liverpool: Mignolet – Johnson, Škrtel, Sakho, Flanagan (55. Kelly), Allen, Lucas Leiva, Sterling, Henderson, Coutinho (83. Agger), Suárez

Cardiff: Marshall – Theophile – Catherine, Caulker, Turner, Taylor, Mutch, Medel (55. Campbell), Noone, Gunnarsson (80. Cornelius), Whitingham, Odemwingie (55. Kim Bo-Kyung)

Prvý gól Luisa Suárezasuarez.gif

Druhý Suárezov gól a tretí v zápase

suarez2.gif


Liverpool FC - Cardiff City FC 3:1 All Goals... by Honex_Futball


Fulham - Manchester City 2:4 (0:2)

Góly: 50. Richardson, 69. Kompany (vlastný gól) - 23. Y. Touré, 43. Kompany, 78. Navas, 83. Milner

Fulham: Stekelenburg - Riise, Senderos (37. Amorebieta), Hughes, Riether, Sidwell, Karagounis (82. Bent), Parker, Berbatov, Kacaniklič, Dejagah (65. Kasami)

Manchester City: Hart - Kompany, Kolarov, Clichy, Demichelis, Silva (84. Garcia), Fernandinho, Touré, Nasri (75. Nasri), Negredo, Džeko (58. Navas)

Gól z priameho kopu strelil takto Touré

itowurvje3mde_r9082.gif

Takto si dal vlastný gól Kompany.

yx8d2jo_r1810.gif


fulham 2-4 manchester city full highlights epl... by RapidGoals

Anglický prvoligový futbalový klub Manchester City si približne dva týždne musí poradiť bez zadáka Pabla Zabaletu. V piatok to povedalčilský tréner Manuel Pellegrini.

Dvadsaťosemročný argentínsky pravý obranca odkríval z trávnika počas utorňajšieho úspechu Citizens na pôde Leicesteru vo štvrťfinále Ligového pohára - Capital One Cupu.

ManCity pritom na predmetnom poste momentálne nemajú zo zdravotných dôvodov k dispozícii ani Micaha Richardsa, ktorý si minulý týždeň poškodil zadný stehenný sval v Lige majstrov proti Bayernu Mníchov a bude chýbať približne mesiac.


Manchester United - West Ham 3:1 (2:0)

Góly: 26. Wellbeck, 36. Januzaj, 72. A. Young - 81. C. Cole

Manchester United: De Gea - Rafael, Evra, Smalling, Evans, Jones, Cleverley, Rooney, Januzaj (69. Young), Valencia, Welbeck (54. Hernandez)

West Ham: de Castillo - McCartney, Tomkins, Demel, Collins, Diame, Taylor 62. Collison), Noble, Jarvis (71. Cole), Maiga, Diame

Druhý gól Manchesteru strelil Adnan Januzaj

januzaj1.gif


manchester united 3-1 west ham united all goals... by RapidGoals

Tréner anglického futbalového klubu Manchester United David Moyes sa bude musieť niekoľko týždňov zaobísť bez portugalského krídelníka Naniho.

Dvadsaťsedemročný rodák z Praie má problémy so zadným stehenným svalom. "Je to o trochu horšie, než sme si mysleli. Pravdepodobne vynechá niekoľko týždňov," povedal kouč "červených diablov".

Nani nehral od domácej ligovej prehry s Newcastlom 7. decembra a v ostatnom čase ho spájali s prestupom do talianskeho Juventusu Turín. Manchester United má zranených aj útočníka Robina van Persieho a stredopoliara Michaela Carricka.

Do zostavy United by sa mohol v sobotu doma proti West Hamu zakončovateľ Wayne Rooney. "Má šancu, uvidíme, ako na tom bude zajtra." dodal Moyes.

Manchester United je po 16 kolách Premier League na ôsmom mieste so ziskom 25 bodov. Na lídra Arsenal Londýn mal pred zápasom desaťbodové manko.


Crystal Palace - Newcastle 0:3 (0:2)

Góly: 25. Cabaye, 39. Delaney (vlastný gól), 86. Ben Arfa

Stoke City - Aston Villa 2:1 (0:0)

Góly: 51. Adam, 70. Crouch - 66. L. Kozák

Sunderland - Norwich City 0:0

ČK: 90.+ W. Brown (Sunderland)

West Bromwich - Hull City 1:1 (0:1)

Góly: 87. Vydra - 28. Livermore

suarez_2tasr_600.jpg

Suárez dal dva góly už v prvom polčase.

FOTO: TASR / AP

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool vyhral a vedie tabuľku, United i City vyhrali