Líder hostí Hoffenheim, Bayern na lavičke s Heynckesom

SITA|30. apr 2009 o 15:02

V Nemecku zostáva do konca najvyššej futbalovej súťaže I. bundesligy 2008/2009 odohrať už len päť kôl.

BERLÍN.

Najväčšie očakávania má po prepustení trénera Bayern Mníchov, ktorému v tabuľke patrí 3. miesto s trojbodovým mankom na vedúci VfL Wolfsburg. Jürgena Klinsmanna dočasne do konca tejto sezóny nahradil Jupp Heynckes, ktorý pri kormidle Bayernu pôsobil pred takmer dvadsiatimi rokmi.

Prioritou Bavorov je účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov, šance na zisk titulu však rozhodne ešte pre nich nie sú stratené. V prvom zápase pod jeho vedením proti Borussii Mönchengladbach nenastúpi francúzsky špílmacher a najväčšia hviezda mužstva v jednej osobe Franck Ribéry, ktorý si odpykáva trest pre červenú kartu.

"Tak, ako mnohí ostatní, aj Ribéry na tréningu žartoval a bavil sa. Očakával som od neho profesionálnejší prístup. Je to fantastický hráč, ale stále má možnosť zlepšiť svoju výkonnosť. Musí počas tréningov pracovať zodpovednejšie," kritizoval francúzskeho legionára odchovanec starej školy Heynckes, ktorého tréningové metódy sú diametrálne odlišné od tých, ktoré propagoval jeho predchodca. Šesťdesiattriročný kouč nemôže pre zranenie počítať s útočníkom Miroslavom Klosem, napriek tomu chce v sobotu postaviť dvoch hrotových hráčov.

"Bayern aj v minulosti hrával s dvoma útočníkmi. Ja sa k tomuto hernému systému vrátim," vyhlásil staronový kormidelník úradujúceho nemeckého šampióna. Predpokladá sa, že v základnej zostave bude figurovať Lukas Podolski, ktorý pod Klinsmannovým vedením nedostával veľa príležitostí. Špeciálnu príchuť bude mať súboj zvlášť pre Heynckesa, ktorý sa narodil v Mönchengladbachu. Západonemecké mesto bolo navyše jeho posledným trénerským pôsobiskom.

Podľa špekulácií denníka Kicker sú najvážnejšími kandidátmi na trénerský post v Mníchove v nasledujúcej sezóne Holanďania Louis van Gaal a Frank Rijkaard.

Líder I. bundesligy Wolfsburg, ktorý prehrou s Cottbusom v ostatnom ligovom dueli prerušil šnúru desiatich triumfov v rade, hostí TSG Hoffenheim, ktorý nezvíťazil v jedenástich dueloch za sebou. V základnej zostave by mal opäť dostať príležitosť aj slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík.

"Napriek neúspechu v Cottbuse absolútne nie je dôvod na paniku. Máme to vynikajúco rozbehnuté a sme na čele ligového pelotónu. Mrzí nás samozrejme, že sme sa nevzdialili svojim prenasledovateľom, ktorí cez víkend zaváhali, ale to už nenapravíme. Všetko máme stále vo svojich rukách, je len na nás, ako to zvládneme," povedal Peter Pekarík pre agentúru SITA.

V médiách sa objavili informácie, že tréner "vlkov" Felix Magath po sezóne zamieri na lavičku Schalke 04. Zástupcovia ani jednej zo strán toto tvrdenie nepotvrdili, ale ani nepopreli. "Pýtam sa sám seba, kto má záujem uvádzať takéto informácie práve v tomto momente, tesne pred koncom sezóny? Zrejme je to niekto, kto chce poškodiť mňa alebo klub, v ktorom pôsobím," kritizoval nevhodné načasovanie zverejnenia tejto správy Magath.

Druhý tím aktuálnej tabuľky Hertha Berlín cestuje v šlágri 30. kola do Hamburgu, ktorý je s 54 bodmi na 5. mieste. Na titul môžu stále pomýšľať aj v Stuttgarte. Mužstvo, ktoré zvíťazilo v ostatných piatich zápasoch, sa predstaví na pôde Arminie Bielefeld.

Aktuálna situácia na čele tabuľky nemeckej I. bundesligy 2008/09 (všetky tímy majú odohratých 29 zápasov):

1. VfL Wolfsburg 57 bodov, 2. Hertha Berlín 55, 3. Bayern Mníchov 54, 4. VfB Stuttgart 54, 5. Hamburger SV 54.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Líder hostí Hoffenheim, Bayern na lavičke s Heynckesom