Levice udržali amerického univerzála Hendersona

SITA|7. jún 2011 o 17:35

Vedenie slovenského basketbalového majstra Astrum Levice udržalo v kádri jednu z najväčších opôr mužstva, keď podpísalo zmluvu s americkým krídelníkom Esianom Hendersonom.

LEVICE.

"Po úspešnej sezóne sa snažíme udržať kostru tímu pokope. Hoci Esian k nám v minulom ročníku prišiel ako posledný hráč, rýchlo nás presvedčil o svojich kvalitách. Dôležité je, že ešte stále môže napredovať, lebo neukázal všetko zo svojich možností. Je to univerzálny krídelník, ktorý môže hrať na pozícii trojky aj štvorky. Esian bol skvelý nielen na palubovke, ale je aj výborný človek, preto sme veľmi radi, že sa nám ho podarilo udržať v kádri," povedal pre klubový web generálny manažér Levíc Ľuboš Pohánka.

V drese Astrumu odohral čoskoro 26-ročný Henderson (nar. 14. júna 1985) 19 zápasov, v ktorých dosiahol priemer 17,7 bodu a 7,8 doskoku na jeden duel. V Leviciach by sa mal objaviť už na začiatku letnej prípravy v úvode augusta, kde nebudú chýbať ani jeho slovenskí spoluhráči z úspešného majstrovského kolektívu - Andrej Červenka, Richard Urland, Lukáš Bukovič, Ladislav Lutovský, Jozef Vojtek a kapitán Richard Klein.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Levice udržali amerického univerzála Hendersona