Lacko neprešiel na Roland Garros cez kvalifikáciu

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA)
SITA|17. máj 2011 o 15:23

Antuku už nechcem ani vidieť, povedal po zápase s Kanaďanom Dancevicom slovenský tenista.

PARÍŽ. Slovenský tenista Lukáš Lacko nasadený ako pätnásty prehral v 1. kole trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže Roland Garros s Kanaďanom Frankom Dancevicom 2:6, 2:6.

Dvadsaťtriročný piešťanský rodák Lacko, 120. vo svetovom rebríčku ATP (už bol aj na 60. mieste), v úvodnom sete tretieho vzájomného súboja získal gem až za stavu 0:4. Situáciu už nezachránil. V druhom dejstve stratil podanie na 1:2 po tom, ako sám nevyužil tri brejkbaly v druhej hre. Kanaďanova brejková "poistka" nasledovala v siedmom geme.

"Na tej antuke som sa hľadal a Frank dnes hral výborne. Na čo siahol, to mu vyšlo. Antuku už nechcem ani vidieť, idem na trávy a ´hardy´," uviedol Lukáš Lacko pre agentúru SITA.

Niekdajší 65. hráč renkingu Dancevic (teraz 179. pozícia) sa ujal v bilancii zo vzájomných súbojov vedenia 2:1. Zverencovi Tibora Tótha sa už druhý raz v tejto sezóne revanšoval za prehru z vlaňajšieho bratislavského challengeru Ritro Slovak Open. Predtým sa mu to podarilo v kvalifikácii v americkom Delray Beach. Lacko má v tomto roku na svojom najmenej obľúbenom povrchu štatistiku 2:5 a ťahá sériu troch nezdarov.

Pre semifinalistu súťaže chlapcov na Roland Garros 2005 Lacka zostáva seniorských maximom na úrovni "veľkej štvorky" 2. kolo hlavnej súťaže, ktoré zatiaľ dosiahol trikrát, na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska sa mu to podarilo vlani.

Lacko k 6. júnu, teda v pondelok po Roland Garros, tesne stratí pozíciu národnej jednotky, ktorou sa znova stane - s náskokom 2 bodov - Karol Beck, ktorý tento týždeň hrá na challengeri na "harde" v talianskej Cremone (samozrejme, ak niektorý z ďalších Slovákov nedosiahne v Paríži naozaj extrémne dobrý výsledok).

Prehral aj Semjan

Marek Semjan prehral v utorňajšom stretnutí 1. kola kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže Roland Garros v Paríži s tiež nenasadeným chorvátskym rovesníkom Frankom Škugorom v ich premiérovom vzájomnom súboji za 83 minút 3:6, 5:7.

Pre 23-ročného Bratislavčana išlo o druhý pokus v eliminácii na úrovni "veľkej štvorky". Aj na januárových melbournských Australian Open sa lúčil hneď na úvod.

Člen domácej majstrovskej Slávie Agrofert STU Semjan ťahá na medzinárodnej scéne šnúru 6 nezdarov, ktorá sa začala 4. marca prehrou s krajanom Karolom Beckom na challengeri v Cherbourgu.

Semjan figuruje na 236. pozícii vo svetovom rebríčku ATP, Škugorovi patrí 153. miesto. Zdolaný si odnáša z medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska šek na 2500 eur.

Posledným Slovákom v singli na celom turnaji je už v deň jeho úplného začiatku Andrej Martin. Lukáš Lacko a Ivo Klec totiž už pred Semjanom neuspeli v 1. kole kvalifikácie, Karol Beck dal prednosť challengeru na tvrdom povrchu v talianskej Cremone (prehral v 1. kole) a Martin Kližan si v pondelok vyvrtol členok a zrušil svoj štart pri Buloňskom lesíku.

Dvojhra - kvalifikácia - 1. kolo:

Frank Dancevic (Kan.) - Lukáš Lacko (SR-15) 6:2, 6:2 za 58 minút

Franko Škugor (Chor.) - Marek Semjan (SR) 6:3, 7:5 za 83 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko neprešiel na Roland Garros cez kvalifikáciu