Kupčíková: Ideme si vybojovať postup

Prebíjanie tvrdou obranou. Nič iné Luciu Kupčíkovú a jej spoluhráčky nečaká v Bourges ani dnes.
Prebíjanie tvrdou obranou. Nič iné Luciu Kupčíkovú a jej spoluhráčky nečaká v Bourges ani dnes. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|9. feb 2011 o 00:00

Zápas roka stojí pred basketbalistkami Dobrých anjelov Košice dnes v Bourges. Iba ak zvíťazia, zopakujú štvrťfinálový úspech z vlaňajšej Euroligy. Prehra by znamenala, že vo zvyšku sezóny budú mať už iba extraligové povinnosti.



KOŠICE. Osemfinálová séria sa zatiaľ nesie vo využívaní výhody domácej palubovky, ktorá sa vo vyrovnaných dueloch ukazuje ako veľká zbraň. Bourges doma zvíťazili 76:68, následne Košičanky na svojej pôde 61:54.

Stav je teda 1:1 a keďže sa hrá na dve víťazstvá, dnes o 19.30 hod. (aj v priamom prenose STV 3) sa už musí definitívne rozhodnúť. Žiadna ďalšia šanca na reparát už nebude. Košice nastúpia bez zranenej Lawlessovej.

Dá sa vyhrať aj v Bourges

„Ideme do Bourges vybojovať si postup," srší odhodlanie z krídelníčky Dobrých anjelov Lucie Kupčíkovej. U lídra francúzskej ligy však v tomto ročníku ešte nikto nezvíťazil, stroskotala tam aj Valencia či Orenburg.

„Určite sa tam dá vyhrať a prejsť cez ne do ďalšieho kola. Doma sú silné, majú tiež výborné publikum, ale musíme sa zomknúť a hrať naplno štyridsať minút."

Úspešný záver vzpruhou

Slovenský majster už jeden štvrťfinálový mečbal súpera odvrátil. Nebola to ľahká pozícia za stavu 0:1 na domáce stretnutie, ale východniarky sa s tým vyrovnali, i keď priebeh bol mimoriadne napätý. Pri vyrovnanosti týchto družstiev sa však iné čakať ani nedalo.

„Sme radi, že to takto dopadlo. Je to dobrý súper, takže to logicky bolo vyrovnané a dlho na vážkach. Mali sme však skvelé publikum, ktoré nás ťahalo dopredu. Tak ako u nich v Bourges sme poslednú štvrtinu prehrali, tu to bolo naopak. O to je náš triumf cennejší. Doposiaľ sme totiž závery dôležitých zápasov prehrávali, teraz sa to otočilo. To nám pomôže do ďalších bojov."

Veru, košické basketbalistky prvé stretnutie v Bourges stratili až v spomínanom nešťastnom závere. V priebehu duelu viedli aj dvojciferným rozdielom a mali bližšie k výhre, ale v poslednej štvrtine prišiel útlm a strata celého nádejne rozbehnutého zápasu.

„Nevedeli sme si v tom čase vytvoriť dobré pozície. Súperky výborne bránili a darilo sa im dávať koše. Stratili sme svoj náskok a potom sa to už nejako zlomilo," vrátila sa ešte k úvodnému duelu v Bourges L. Kupčíková.

V prípade víťazstva čaká na Dobrých anjelov v štvrťfinále lepší z dnešného zápasu Valencia - Šopron, pričom sa predpokladá postup španielskeho veľkoklubu.

BOURGES DOMA 2010/2011

Euroliga
Gorzow 57:50
Orenburg 82:72
Valencia 58:55
Brno 77:60
Schio 70:50
Košice 76:68
––––––––––––––
6 výhier - 0 prehier

Francúzska liga
Union Hainaut 59:48
Challes 85:44
Calais 74:45
Tarbes 59:55
Aix-en-Provence 83:74
Arras 68:37
Charleville 75:50
––––––––––––––
7 výhier - 0 prehier

špa





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kupčíková: Ideme si vybojovať postup