Kozák: Čierna Hora je mužstvo, proti akým chceme hrať

Tréner Ján Kozák (vpravo) a jeho asistent Štefan Tarkovič na zraze pred priateľskými zápasmi s Čiernou Horou a Ruskom. Senec, 20. máj 2014.
Tréner Ján Kozák (vpravo) a jeho asistent Štefan Tarkovič na zraze pred priateľskými zápasmi s Čiernou Horou a Ruskom. Senec, 20. máj 2014. (Autor: SITA)
TASR|22. máj 2014 o 13:12

Súboj nemá favorita. Slovensko je v rebríčku na 46. priečke, Čierna Hora o osem miest nižšie.

BRATISLAVA. Piatkovým zápasom s Čiernou Horou (20.20 h v NTC Senec) pokračuje slovenská futbalová reprezentácia v príprave na jesenný štart kvalifikácie EURO 2016.

Súboj nemá papierového favorita, o čom svedčí aj postavenie oboch tímov v rebríčku FIFA. Slovensko figuruje na 46. priečke, Čierna Hora je len o osem miest nižšie.

"Čierna Hora má veľmi skúsených hráčov, v jej kádri figuruje deväť-desať hráčov vo veku okolo 30 rokov, navyše súper príde do Senca v kompletnom zložení. Čierna Hora odohrala vynikajúci zápas proti Ghane, ktorú zdolala 1:0, no dokázala prehrať 2:5 s Moldavskom. Je to sebavedomé a kvalitné mužstvo, ale proti takým chceme hrať," povedal tréner slovenského tímu Ján Kozák.

Hostia pricestujú k Slnečným jazerám bez svojej hviezdy, útočníka Juventusu Turín Mirka Vučiniča pre zranenie kolena. V 22-člennom kádri Čiernej Hory figuruje jediný hráč z najvyššej domácej súťaže, oporami sú legionári Marko Baša (OSC Lille), Marko Vešovič (FC Turín), Stevan Jovetič (Manchester City) či Nikola Vukčevič (SC Braga).

"Slovensko má jeden z najkvalitnejších mladých tímov v Európe. Poznáme silné aj slabé stránky súpera, naším cieľom je predviesť dobrú hru a zaujíma nás aj výsledok. Tento zápas berieme ako dobrú príležitosť na ukázanie sa hráčov, ktorí vo svojich kluboch nehrávajú pravidelne," uviedol kouč Čiernej Hory Branko Brnovič.

Tri dni po zápase s Čiernou Horou si Slovensko zmeria sily v Petrohrade s účastníkom MS Ruskom (pondelok 26. mája o 16.00 SELČ). Obe stretnutia vysiela v priamom prenose TV Dajto.

SLOVENSKO - Čierna Hora

predpokladaná zostava SR: Novota - Pekarík, Gyömbér, Ďurica, Čikoš - Pečovský, Kiss - Mak, Weiss, Stoch - Sylvestr

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák: Čierna Hora je mužstvo, proti akým chceme hrať