Kozák chce postaviť do brány Kozáčika

(Autor: TASR)
TASR|14. okt 2013 o 09:52

Zápas Lotyšsko - Slovensko má výkop v utorok o 20.10.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia sa rozlúči s neúspešnou kvalifikáciou MS 2014 v Brazílii v utorok v lotyšskej Rige vo výrazne zredukovanej zostave.

Tréner Ján Kozák berie na posledný duel G-skupiny 18 hráčov, z pôvodnej 23-člennej nominácie chýbajú suspendovaní kapitán Martin Škrtel, Tomáš Hubočan, Vladimír Weiss a Miroslav Stoch, resp. zranený Samuel Štefánik a k dispozícii nie je ani doliečujúci sa špílmacher Marek Hamšík.

Slovákom sa v predposlednom zápase v Grécku minulý piatok nepodarilo nadviazať na nádejné výkony z duelov s Bosnou a Hercegovinou. Podľahli vlastným gólom Martina Škrtela, ktorý ide na vrub hrubej chyby brankára Jána Muchu.

Päťdesiatdeväťročný Kozák dá v bráne šancu Matúšovi Kozáčikovi, pričom to podľa jeho slov nie je len kvôli Muchovom kolapse v Pireu.

"To nie je otázka toho gólu. Ja som mal v pláne dať príležitosť aj Kozáčikovi, nakoľko je v tíme prakticky od začiatku, ako som pri mužstve. Je potrebné vyskúšať si aj jeho v ostrom štarte," uviedol Kozák na margo Kozáčika, ktorý na to stručne zareagoval: "Pokiaľ by šanca prišla budem rád, ale vždy to býva na trénerovi. Uvidíme. Do zápasu ešte zostáva dosť času, takže ani nebol dôvod, aby mi už tréner hovoril, či budem v zostave."

Predpokladaná zostava:

Kozáčik - Pekarík, Saláta, Ďurica, Švento Kucka, Pečovský - Šesták, Kóňa, Ďuriš - Jakubko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák chce postaviť do brány Kozáčika