Košickí býci si chcú uchmatnúť druhú výhru

Košičania sa pokúsia nakloniť misky váh znova vo svoj prospech. V druhom stretnutí uspelo doma Komárno a vyrovnalo stav série na 1:1.
Košičania sa pokúsia nakloniť misky váh znova vo svoj prospech. V druhom stretnutí uspelo doma Komárno a vyrovnalo stav série na 1:1. (Autor: Karol Scholtz)
Patrik Fotta|22. apr 2017 o 00:00

S Handlovou sa vytrápili, nechcú dopustiť opäť niečo podobné aj s Komárnom.

KOŠICE. Basketbalisti KB Košice hrajú v semifinále play-off Eurovia SBL s Komárnom nerozhodne 1:1 na zápasy. Na palubovke súpera totiž nedokázali nadviazať na triumf z úvodného duelu série a prehrali o 11 bodov 87:98.

V sobotu o 18. hod. v Angels aréne je na programe tretie stretnutie.

Hlavným faktorom, ktorý rozhodol súboj v Komárne bol útočný doskok, po ktorom získali domáci 17 lôpt zatiaľ čo býci len jednu.

„Jednoznačne sa rozhodlo na doskokoch a v bojovnosti. Tam nás domáci predčili, vytvorili si druhé šance a preto sme prehrali takým rozdielom,“ povedal tréner KB Richard Leško, ktorý bol sklamaný, že jeho družstvo nedokázalo zužitkovať veľmi dobrú streľbu spoza trojkového oblúka, odkiaľ sa trafili Košičania pätnásťkrát.

„Je to škoda, že sme to nevyužili. Keby sme lepšie bránili a lepšie zabojovali mohlo to dopadnúť inak lebo práve pri takejto streľbe sa dajú náročné zápasy vyhrať. O to väčšia škoda, že sme si nepostrážili doskok.“

Chcú pridať niečo navyše

V ofenzíve zažiaril LaDarius White, ktorý si pripísal 27 bodov, no k nemu sa nik výraznejšie nepridal.

„Body sa celkom rozložili medzi viacerých hráčov. Je pravda, že White a z tímu Komárna Tomič bodovo trochu prevyšovali ostatných, ale pri takých počtoch aké inkasovali obe družstvá je tam viacero hráčov, ktorí vedeli skórovať. Nebolo to teda len o tých hlavných bodových lídroch,“ uviedol Leško.

Košickí basketbalisti budú chcieť minimálne zopakovať výkon z prvého zápasu a ujať sa opäť vedenia v sérii.

„Chceme to zopakovať a pridať aj niečo navyše. Tak to ale pôjde celú sériu. Výkony, ktoré budú stačiť na výhru sa budú musieť zvyšovať, lebo družstvá na to budú reagovať. Určite teda budem chcieť aby hráči predviedli lepší a bojovnejší výkon ako v prvom zápase.“

Komárno hrá fyzickejšie ako Handlová

Košičania sa vo štvrťfinále vytrápili s Handlovou a nechcú dopustiť opäť niečo podobné aj s Komárnom. Navyše ide o dvoch úplne odlišných súperov.

„Handlová hrala na skúsenosti a diktovanie tempa. Komárno je v porovnaní s nimi oveľa fyzickejšie družstvo, ktoré hrá na veľkú bojovnosť pod košom, doskoky, rýchle protiútoky. Dá sa povedať, že sú nám podobnejší ako Handlová a aj preto si myslím, že sa nám bude hrať o čosi lepšie, len musíme udržať našu bojovnosť na maxime,“ skonštatoval Leško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí býci si chcú uchmatnúť druhú výhru