Kluby Slovákov úspešné spolovice, Baláž a Gönci nestrieľali

SITA|18. nov 2007 o 12:53

BRATISLAVA 18. novembra (SITA) - Jedenásty ročník bundesligovej súťaže v streľbe zo vzduchovej pušky mal v sobotu na programe stretnutia 3. kola. Na súpiskách účastníkov skupiny Sever figurujúca dvojica ...

BRATISLAVA 18. novembra (SITA) - Jedenásty ročník bundesligovej súťaže v streľbe zo vzduchovej pušky mal v sobotu na programe stretnutia 3. kola. Na súpiskách účastníkov skupiny Sever figurujúca dvojica Jozef Gönci - Zoltán Baláž sa však v Nemecku tentoraz nepredstavila. Kluby Slovákov boli úspešné spolovice. Balážov tím ABC Münster podľahol družstvu ST Hubertus Elsen 2:3 a Gönciho oddieloví kolegovia z BSV Buer-Bülse zdolali Post Telekom Düsseldorf 3:2. Lídrom tabuľky je so ziskom 6 bodov Elsen, Buer-Bülse figuruje na 3. priečke so 4 bodmi a Münsteru patrí 4. priečka s rovnakým bodovým ziskom.

Zoltán Baláž pôsobí v bundeslige už druhý rok a prvé dva súboje v aktuálnom ročníku prestížnej súťaže zvládol víťazne. Majster Európy z roku 2005 v premiérovej sezóne, v ktorej pomohol Münsteru ku konečnému 4. miestu, zaznamenal 5 výhier a 4 prehry, pričom v súbojoch s príslušníčkami nežnejšieho pohlavia dvakrát uspel a raz ťahal za kratší koniec. Dvadsaťdvaročný člen SŠŠR MV SR má aktuálnu celkovú bilanciu 7 víťazstiev - 4 prehry, z toho 4 - 1 v súbojoch so ženami.

Jozef Gönci figuruje na súpiske BSV Buer-Bülse už deviatu sezónu. Vlani však neabsolvoval ani jeden bundesligový štart, na čo doplatil tím BSV, ktorý bez slovenskej opory neobhájil 2. priečku a v play off vypadol už vo štvrťfinále. Tridsaťtriročný Košičan počas siedmich ročníkov, do ktorých sa aktívne zapojil, triumfoval už tridsaťosemkrát, pričom podľahol iba v ôsmich dueloch. Dvojnásobný najlepší svetový strelec roka má na svojom konte aj dvadsaťjeden súbojov s príslušníčkami nežnejšieho pohlavia, z toho bolo devätnásť úspešných.

Štvrté a piate kolo bundesligy skupiny Sever je naplánované na víkend 1. - 2. decembra.


VÝSLEDKY

3. kolo:

ST Hubertus Elsen - ABC Münster 3:2

Post Telekom Düsseldorf - BSV Buer-Bülse 2:3


Poradie skupiny Sever po 3. kole: 1. ST Hubertus Elsen 6 bodov (10:5), 2. Tus Hilgert 6 (9:6), 3. BSV Buer-Bülse 4 (10:5), 4. ABC Münster 4 (9:6), 5. KKS Nordstemmen 2 (7:8), 6. SG Hamm I 2 (6:9), 7. SV Wolthausen 0 (5:10), 8. Post Telekom Düsseldorf 0 (4:11)


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Kluby Slovákov úspešné spolovice, Baláž a Gönci nestrieľali