Kližan v Kitzbüheli skončil, ale je slovenskou jednotkou

TASR|27. júl 2012 o 18:42

Kližana čaká na wimbledonskej tráve zápas 1. kola olympijského turnaja proti Andymu Roddickovi.

KITZBÜHEL. Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v rakúskom Kitzbüheli (dotácia 410.175 eur).

Zverenec trénera Karola Kučeru podľahol ako nasadená päťka trojke "pavúka" obhajcovi titulu Holanďanovi Robinovi Haasemu v dvoch setoch 3:6 a 3:6. Napriek prehre dosiahol v mekke alpského lyžovania doposiaľ najväčší úspech na ATP Tour.

Kližan sa po prvý raz prebojoval medzi elitné kvarteto na hlavnom profesionálnom okruhu. Z Kitzbühelu si odnáša prémiu 18.460 eur a vďaka zisku 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry sa v pondelok stane slovenskou jednotkou, keď predstihne svojho kolegu z daviscupového tímu Lukáša Lacka.

Kližan v sobotu odlieta na OH 2012 do Londýna a už v nedeľu ho na wimbledonskej tráve čaká zápas 1. kola olympijského turnaja proti Američanovi Andymu Roddickovi.

Kližanovi vyšiel úvod stretnutia s Haasem, keď v treťom geme po dvoch skvelých bekhendových obhodeniach prelomil podanie súpera a ujal sa vedenia 2:1. Holanďan však potom získal štyri hry v rade a prvý set sa stal jeho korisťou.

Kližan sa snažil hrať agresívne, po pri dlhších výmenách od základnej čiary mu však chýbala väčšia trpezlivosť a robil priveľa nevynútených chýb. O osude druhého setu rozhodol siedmy gem, v ktorom Haase za stavu 3:3 získal Kližanov servis. Vo finále nastúpi proti najvyššie nasadenému Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi.

ico

Dvojhra - semifinále:

Philipp Kohlschreiber (Nem.-1) - Filippo Volandri (Tal.) 6:7 (6), 6:2, 6:2

Robin Haase (Hol.-3) - Martin Kližan (SR-5) 6:3, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan v Kitzbüheli skončil, ale je slovenskou jednotkou