Kirilenková vyhrala rekordný tajbrejk, na US Open však končí

Maria Kirilenková
Maria Kirilenková (Autor: SITA/AP)
SITA|4. sep 2011 o 19:50

Pennettová si vo štvrťfinále zmeria sily s Nemkou Angelique Kerberovou, ktorá vyradila takisto nenasadenú Rumunku Monicu Niculescovú 6:4, 6:3.

NEW YORK. Talianska tenistka Flavia Pennettová po sezónach 2008 a 2009 tretí raz postúpila do štvrťfinále dvojhry žien na grandslamových US Open v New Yorku.

Dvadsaťšestka tohto podujatia potvrdila v nedeľňajšom stretnutí osemfinálového 4. kola, že to proti Šuaj Pcheng vie: čínsku trinástku "pavúka" zdolala aj v ich piatom vzájomnom dueli, tentoraz za 151 minút 6:4, 7:6 (6).

Zaujímavosťou je fakt, že aj predchádzajúce dva súboje sa uskutočnili na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických.

Dvadsaťdeväťročnej bývalej členke Top 10 Pennettovej sa v prvom sete nevypomstilo, že pustila Ázijčanku z 2:5 s dvojitým brejkom až na dohľad vyrovnania.

V druhej časti Talianka nezvládla podávanie na triumf v dvanástom geme vrátane jednej premrhanej mečbalovej šance, ale v tajbrejku sa vyhla prípadnému pokračovaniu, hoci v ňom prehrávala zdanlivo už nezvratne 2:6.

Pennettová si vo štvrťfinále zmeria sily s Nemkou Angelique Kerberovou, ktorá vyradila takisto nenasadenú Rumunku Monicu Niculescovú 6:4, 6:3. Talianska tenistka zdolala Kerberovú v júli na antuke vo švédskom Bastade 6:2, 6:3.

Ďalšími štvrťfinalistkami sa stali ruská tenistka Vera Zvonariovová a Austrálčanka Samantha Stosurová.

Zvonariovová si poradila s nasadenou dvadsaťdvojkou Nemkou Sabine Lisickou až nečakane hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3.

Kirilenkovej útechou víťazstvo v rekordnom tajbrejku

Ruskú tenistku Mariu Kirilenkovú môže po prehre s Austrálčankou Samanthou Stosurovou tešiť aspoň víťazný tajbrejk, ktorý sa zapísal do histórie ako najdlhší v doterajšej histórii ženských grandslamov.

Dvadsaťštyriročná Ruska zvíťazila v skrátenej hre druhého setu 17:15, čo pripomenulo pamätný víťazný tajbrejk 18:16 Johna McEnroea v súboji s Björnom Borgom vo wimbledonskom finále z roku 1980. Rovnako ako Kirilenková, McEnroe vyhral bitku, nie však vojnu a v zápase napokon prehral.

Počas "maratónskeho" tajbrejku premrhala Stosurová päť mečbalov, pričom pri troch z nich rozhodlo v prospech Kirilenkovej Jastrabie oko. Kirilenková využila v poradí šiesty setbal a McEnroe, ktorý spolukomentoval napínavý zápas, po zahratí poslednej loptičky v druhom sete skonštatoval: "Aj pre toto je tento šport taký skvelý".

Stosurová sa nakoniec tešila z postupu po víťazstve 6:2, 6:7 (15) a 6:3, tajbrejk jej však dal zabrať.

"Bol naozaj poriadne dlhý. Chvíľami som už strácala prehľad o tom, aké je skóre a nevedela som, či idem podávať alebo sa mám postaviť na return. Môj predchádzajúci zápas s Naďou Petrovovou vošiel do histórie ako najdlhší duel ženskej dvojhry na US Open, teraz som hrala pre zmenu rekordný tajbrejk, čo je naozaj kuriózne," povedala Stosurová.

Výsledky stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry žien na US Open:

Vera Zvonarevová (Rus.-2) - Sabine Lisická (Nem.-22) 6:2, 6:3

Samantha Stosurová (Aus.-9) - Maria Kirilenková (Rus.-25) 6:2, 6:7 (15), 6:3

Flavia Pennettová (Tal.-26) - Šuaj Pcheng (Čína-13) 6:4, 7:6 (6)

Angelique Kerberová (Nem.) - Monica Niculescová (Rum.) 6:4, 6:3

Flavia Pennettová (Tal.-26) - Šuaj Pcheng (Čína-13) 6:4, 7:6 (6)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kirilenková vyhrala rekordný tajbrejk, na US Open však končí