Kežmarčanky sfúkli Nitru a vyrovnali sériu

Vyrovnali stav série. Kežmarčanky zdolali UKF Nitra jasne 3:0.
Vyrovnali stav série. Kežmarčanky zdolali UKF Nitra jasne 3:0. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|5. apr 2016 o 00:00

Kežmarské volejbalistky vyhrali v druhom semifinálovom súboji doma nad UKF Nitra hladko 3:0.

Kežmarské volejbalistky vyhrali v druhom semifinálovom súboji play-off extraligy doma nad UKF Nitra hladko 3:0 a vyrovnali stav série na 1:1.

KEŽMAROK. Vypredaná hala v Kežmarku videla od začiatku výborný volejbal. Domáce dievčatá po prehre 2:3 v úvodnom stretnutí neponechali nič na náhodu a od úvodnej lopty sa s plnou vervou pustili do svojich súperiek.

Napokon z toho bolo trochu prekvapujúce, ale plne zaslúžené hladké víťazstvo.

„Až na malé chybičky dodržali dievčatá všetky taktické pokyny, ktoré sme si určili pred zápasom. Náš výkon rástol každou výmenou. Priznám sa, že sme čakali väčší odpor. Dievčatá podali excelentný výkon,“ spokojne konštatoval tréner KV MŠK Oktan Kežmarok Jozef Bréda, ktorý je po operácii a stretnutie preto sledoval iba z hľadiska.

V stredu pôjde pod Zoborom o veľa. Kto vyhrá, vybojuje si finálový mečbal.

„Optimálny scenár je taký, že v Nitre vyhráme a doma tiež. Každý zápas je ale iný. Súper hrá vždy toľko, koľko mu ten druhý dovolí. S UKF hrávame vyrovnané zápasy, uvidíme, čo prinesie ten najbližší,“ doplnil kouč Kežmarku.

Kežmarok mal účinnejší servis

Nitrianky pod Vysokými Tatrami jednoducho nemali nárok na lepší výsledok.

„Kežmarčanky si toto víťazstvo jednoznačne zaslúžili. Na strane domácich hráčok dnes zvíťazila skúsenosť. Urobili sme príliš veľa chýb na to, aby sme získali aspoň jeden set. Boli tam aj pekné momenty, ale potrebovali sme strašne veľa pokusov na to, aby sme dali bod. Súper lepšie bránil na sieti, aj v poli. Kežmarok mal oveľa účinnejší servis, nevedeli sme si prihrať. V Nitre musíme hrať určite lepšie,“ povedal tréner UKF Nitra Ľuboš Červeň.

Výsledky – streda: Volley project UKF Nitra – KV MŠK Oktan Kežmarok 3:2 (15, 22, -23, -10, 8), sobota: KV MŠK Oktan Kežmarok – Volley project UKF Nitra 3:0 (19, 21, 12). Stav série: 1:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarčanky sfúkli Nitru a vyrovnali sériu