Kedysi najlepší tenista sveta pil šampanské a žartoval s premiérkou

Bývalá svetová tenisová jednotka Thomas Muster síce na kurte na Dominika Hrbatého nestačil, ale bol najväčším zabávačom exhibície.
Bývalá svetová tenisová jednotka Thomas Muster síce na kurte na Dominika Hrbatého nestačil, ale bol najväčším zabávačom exhibície. (Autor: TASR/ČTK)
Pavol Spál|23. nov 2010 o 17:49

Bývalý najlepší tenista planéty Thomas Muster vyzvedal od Ivety Radičovej, aké rozhodnutie prijala. Cítila som, akoby som mala odrezaný jazyk. Na mikrofón nie som zvyknutá. Mám sa čo učiť, tvrdila Dominika Cibulková.



BRATISLAVA. Uškŕňal sa, vtipkoval a rozdával úsmevy i parádičky. Kedysi najlepší tenista planéty Thomas Muster, preslávený výnimočnou kondíciou (ešte dnes vraj týždenne odbehne 80 km), ukázal na tenisovej exhibícii Tenis Classic v Bratislave inú tvár.

Zabávača. Najlepší rakúsky tenista sa nedávno vrátil k profesionálnej kariére. Po jedenástich rokoch.

V súčasnosti mu patrí v rebríčku 980. miesto, v jeho veku (43 rokov) hral seriózny turnaj iba Jimmy Connors.
Počas zápasu s Dominikom Hrbatým preskočil reklamný panel a uchlipol si zo šampanského, ktoré mala v rukách diváčka.


Vzápätí jej dal na revanš masáž a jej partnera poslal na výmenu na kurt.

V jednom momente hral Muster ako slečinka a jeho pohyby nápadne pripomínali Rusku Máriu Šarapovovú.

Vtipkoval s premiérkou

Po oznámení, že do arény práve prišla premiérka Iveta Radičová, strúhol poznámku.

„Vitajte, pani premiérka, ale meškáte. Aké rozhodnutie ste dnes prijali?," žartoval a hral sa na zlostného tenistu, ktorý sa neustále čertí.

„Pani, dnes radšej nešoférujte, veľa ste pili," reagoval na rozhodkyňu, ktorá mu neuznala loptičku.

Výsledok exhibície nebol dôležitý. Muster prehral s Hrbatým (3:6, 4:6), ale divákov zabavil. Aj keď mu už chýbala istota, s ktorou ničil súperov počas najväčšej slávy.

Vzdychali do mikrofónov

Súperi sa nikdy v profesionálnej kariére nestretli, iba raz spolu trénovali. Paradoxom je, že kým Hrbatý pred pár dňami ukončil vo veku 32 rokov kariéru a stal sa veteránom, o jedenásť rokov starší súper opäť aktívne hráva.

Mustera v zábave dopĺňala hlavne ruská krásavica Anna Kurnikovová. Z Rakúšana si často vtipne uťahovala a keď od únavy padol na zem, chcela mu dať umelé dýchanie. Spolu vyzvali vo štvorhre dvojicu Hrbatý - Cibulková.

Počas štvorhry mali všetci pripevnené mikrofóny, takže bolo počuť každý povzdych.

„Cítila som sa, akoby som mala odrezený jazyk. Bežne toho nahovorím veľa, ale počas zápasu nič," priznala Dominika Cibulková, ktorá na niečo podobné nebola zvyknutá.

„Bolo pre mňa ťažké nehrať naplno, ale iba na polovicu. Ťažko som sa prispôsobovala. Hrala som exhibíciu iba druhýkrát. Mám sa čo učiť." dodala.

„Všetko sa naťahovalo žartíkmi a tenis šiel do úzadia, ale účel to splnilo. Zabávať. Nie sú to žarty hrať exhibíciu. Aj to sa treba naučiť," doplnil Slovenku krajan Hrbatý, ktorý predviedol zopár štýlových úderov pomedzi nohy v štýle Rogera Federera.

Ich súperi sa naopak cítili vo svojom živle. Ostrieľaní šoumeni. „My, že vzdycháme? Vari ste nepočuli Šarapovovú?" smiala sa Kurnikovová, ktorá ukončila profesionálnu kariéru v roku 2003, mala iba dvadsaťdva.

„Hrám s mikrofónom každý zápas. Mám to veľmi rada, lebo som spojená s obecenstvom," uzavrela Kurnikovová, ktorú časopis People zaradil v minulosti medzi päťdesiat najkrajších žien sveta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kedysi najlepší tenista sveta pil šampanské a žartoval s premiérkou